Müslüm filminde dikkat çekmişti, Şahin Kendirci. Müslüm Gürses’in çocukluğunu canlandırdığı bölümde olağanüstü sahiciydi.
Timuçin Esen gibi bir ustanın yanında çok başarılı bir iş çıkarmıştı.Şahin Kendirci’yi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adana’da gençlerle buluşmasında birbiri ardına güzel türküleri söylerken görünce hemen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan’ı aradım.
“Adana’da gençlerle buluşmamız çok dinamik geçti. Cumhurbaşkanımız çok keyif aldı. Şahin Kendirci ayrı bir güzellik kattı” dedi. Ben sadece Âşık Veysel’in, “Uzun ince bir yoldayım” parçasına eşlik ettiğini zannediyordum ama Cumhurbaşkanı birçok şarkıya eşlik etmiş.
ERZURUM’DA EL FİDA
Erdoğan’ın gençlerle buluşmalarında, hepsinin ayrı bir hikâyesi var. Her şehrin dokusuna uygun bir konsept hazırlanıyor. Mekânlar ona göre seçiliyor. Ama bazı şeyler de çok doğal olarak gelişiyor. Kahramanmaraş’ta yıllar önce annesi Tenzile Erdoğan için okuduğu şiir kendi sesinden dinletilince Erdoğan gözyaşlarını tutamamıştı. Erzurum’da gençler, hep bir ağızdan “Elfida”yı söylemişlerdi.
Haluk Levent çok güzel söyler Elfida’yı.
GÖNÜL DAĞI
Diyarbakır zaten bir kültür şehri. Yöresel sanatçıların eşliğinde Neşet Ertaş’tan “Gönül Dağı” türküsünü söylemişti. Gönül Dağı türküsüne dikkat ediyorum, müzik platformlarında milyonlarca kez izleniyor. Yeni kuşaklar geldikçe Neşet Ertaş ve Gönül Dağı yeniden keşfediliyor. Ama Neşet Ertaş’ın, “Zahidem”i de, “Leylam” türküsü de öyle değil mi?
Erdoğan’ın, Mersin’de gençlerle buluşmasına iki profesyonel sanatçımız da eşlik etmişti. Klarnet ustası Serkan Çağrı ve Elif Buse Doğan, ağırlıklı olarak Ahmet Kaya parçalarını söylemişlerdi. Erdoğan cezaevine giderken yanındaki yürekli insan Ahmet Kaya’ydı. O nedenle Ahmet Kaya’nın Erdoğan’ın gönlünde ayrı bir yeri vardır.
RENKLİ SİYASETÇİLER
Erdoğan’ın gençlerle buluşmasından renkli anları yazıyorum. İstiyorum ki diğer liderler de sanatla, şiirle, sporla farkındalık yaratan açılımlar yapsınlar. Yoksa bizde siyaset çok sıkıcı ve çok gergin geçiyor. Çok ağır bir kutuplaşma var. Hayatın güzelliklerini ıskalıyoruz. Neredeyse birbirimizin boğazına sarılacağız.
Özal, renkli bir cumhurbaşkanıydı. Demirel, tam bir soğuk savaş döneminin siyasetçisiydi. Ecevit, romantikti. Güzel şiir yazar, güzel şiir okurdu. DSP’ye gelir olsun diye şiir kaseti çıkarmıştı. Erdoğan ise farklı. Sahici bir lider. Cenazede acını paylaşır, camide Kuran-ı Kerim okur. Maçları izlerken hop oturup hop kalkar. Dizini kırıp fakir sofrasına oturur. Ama “One minute” çekeceği yerde “one minute” çeker, MGK’da hesap soracağı zaman generalleri terletir, darbeye karşı duracağı zaman 15 Temmuz’da olduğu gibi ölümü göze alır.
KILIÇDAROĞLU’NUN VİDEOLARI
Eyyüp Kadir İnan, Erdoğan’ın gençlerle buluşması çerçevesinde şimdiye kadar 12 program yaptıklarını anlattı. “Diğer liderler sosyal medya üzerinden gençlerle buluşmaya çalışıyor ama biz sosyal medya yerine gençlerle Cumhurbaşkanımızı bir araya getirmeyi tercih ediyoruz. Cumhurbaşkanımız da onu istiyor. Orada sadece şarkılar söylenmiyor. Cumhurbaşkanımız gençleri dinliyor. Onların sorularını yanıtlıyor. Böylece bir kaynaşma oluyor. Biz ne zaman gençlerle bir araya gelsek Kılıçdaroğlu hemen sosyal medyadan bir video yayınlıyor” dedi.
ERDOĞAN’IN ÖZEL RİCASI OLDU MU?
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlerle buluşmasını sağlayan programların konseptini konuştum. Erdoğan, gençlik buluşmalarına ayrı bir önem veriyormuş. “Çok keyif alıyorum” diyormuş. Özel bir tercihi olmamış. Şu türkü söylensin, şu şarkı söylenmesin gibi... Sadece yöreye özgü olmasına özen gösteriyorlarmış. Ha bu arada, Erdoğan’ın oturduğu sahnenin arkasındaki dekora da ayrı bir özen gösteriliyor. Adana’da Çukurova’nın ‘emektar traktörü’ yerleştirilmişti.
DİLEDİKLERİNİ SORUYORLAR
Diğer illerde üniversitelerde okuyan gençler ile özellikle o ildeki gençlerin yer aldığı en fazla 100-150 kişilik bir grup oluşturuyorlarmış. “Neye göre seçiyorsunuz?” dedim. “Özellikle Cumhurbaşkanımız ile iletişime geçmek isteyenleri tespit ediyoruz” dedi. Bu buluşmada gençlerin Cumhurbaşkanı’na sorular yönelttiği bir bölüm var. Merak ettim daha çok hangi sorular geliyor diye. Cumhurbaşkanı’nın cezaevindeki anıları, gençken cumhurbaşkanı olacağını hayal edip etmediği gibi daha çok Erdoğan’ı anlamaya dönük sorular geliyormuş. “Soruları biz tespit etmiyoruz. Tamamen kendileri soruyor. Böylesi özellikle tercihimiz. Yoksa doğal olmaz” dedi.
Çok yerinde bir tercih.
ÜNİVERSİTE KAMPUSLARINDA
Eyyüp Kadir İnan’a, Erdoğan ile gençleri buluşturmaya yönelik başka ne tür programlar planlandıklarını sordum. “Üniversitelerimiz açıldı. Pandemi koşullarını da dikkate alarak Cumhurbaşkanımız ile gençleri üniversite kampuslarında buluşturmayı amaçlayan üç program düzenlemeyi düşünüyoruz” diye anlattı.
GENÇLİK FESTİVALLERİ
Ayrıca 2022 yılında 7 bölgede gençlik festivali düzenleyeceklerini söyledi. Erdoğan ile gençler, gençlik festivalinde buluşacaklar. Tabii Trakya bölgesinin festivali ile Karadeniz’in aynı olmayacak. Birinde Roman havası olacak diğerinde horon tepilecek. “Ha uşaklar, ha!”
AK partili gençlerle buluşmak çok güzel. Gençlik demek heyecan demek, coşku demek. Bir dinamizm kazandırıyor. Hele 2023 seçimlerinde 7 milyon gencin oy kullanacağı düşünülürse, gençler siyasetin vazgeçilmezi.
GENÇLERLE GENÇLİK DİLİ
Yeni kuşaklar, yeni siyaset ve yeni bir dil istiyor. Gençler, gençlik dilini tercih ediyor. AK Parti hizmet ve eser siyaseti yapan bir parti ancak gençlik farklı şeyler istiyor. Geleceğe daha güvenle bakacağı, özgür bir Türkiye istiyor. Gençlere yönelik politikalar belirlenirken dikkate alınması gereken en önemli noktalardan biri bu. Bir de kucaklayıcı bir dil kullanılması gerekiyor. “Terörist, vatan haini, o gençlik” gibi tanımlardan uzak durulmalı. Gençlik sosyal medyadan besleniyor. Sosyal medyada gençliğe yönelik bir dil oluşturulması gerekiyor.
Netice itibariyle hepsi bu ülkenin evladı. Hepsi, bizim gençlerimiz.
Yorum Yazın