TESK Başkanı Palandöken: Esnaf bu yükü kaldıracak durumda değil

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TESK Başkanı Palandöken: Esnaf bu yükü kaldıracak durumda değil
Abone ol
İçişleri Bakanlığı genelgesine göre yeme içme yerleri 1 Haziran'a kadar gel-al ve paket servis şeklinde hizmet verecek. Bu nedenle esnaf yine zor duruma düşecek. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın bu yükü kaldıracak durumda olmadığını ifade ederek, karşılıksız hibe desteği ve tüm borçların faizsiz yıl sonuna kadar ertelenmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları sonrası 29 Nisan'da uygulamaya konulan tam kapanma, 17 Mayıs'ta sona erecek. Tam kapanma sonrası geçilecek olan kontrollü normalleşmeye dair ayrıntıları içeren genelgeİçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderildi. 17 Mayıs ile 1 Haziran arasındaki dönemi kapsayan genelgede yeme-içme yerleri gel-al ve paket servis şeklinde hizmet verecek.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bir açıklama yaparak “Karşılıksız hibe desteği ve tüm borçların faizsiz yıl sonuna kadar ertelenmesi kaçınılmaz oldu. Çünkü bu yükü esnafımız artık kaldıracak durumda değil” dedi.

'KARŞILIKSIZ HİBE DESTEĞİ'

Palandöken, borçların hep faizli ertelendiğini belirterek "Şimdi bu saatten sonra esnafın yarasına merhem olacak şekilde karşılıksız hibe desteği ve tüm borçların faizsiz yıl sonuna kadar ertelenmesi kaçınılmaz oldu. Çünkü bu yükü esnafımız artık kaldıracak durumda değil” açıklamasında bulundu.

Her meslekte olduğu gibi ulaştırma sektörünün de çok yoğun şekilde desteklenmesi gerektiğini kaydeden Palandöken, “Havayoluna hiçbir kısıtlama getirilmez iken şehir içi ve şehirler arası toplu ulaştırma araçlarına yüzde 50 kapasite ile yolcu taşıma kısıtlaması getirilmesi artık esnafımızın taşıyacağı bir yük değildir. Bu kesimde hizmet veren esnafımıza KDV ve ÖTV’den arındırılmış ticari akaryakıt verilmeli ve özel olarak desteklenmelidir. Pandemi ile tam mücadele edilecek ise hafta içi zincir marketlerde uygulanan bir günlük indirim kampanyalarının bir haftaya yayılması engellenerek bu dönemde indirim kampanyaları tamamen kaldırılmalı” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani ile telefonda görüştüÖnceki Haber

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhan...

Almanya İçişleri Bakanı Seehofer: Almanya'daki Yahudiler bir daha asla korku içinde yaşamamalıSonraki Haber

Almanya İçişleri Bakanı Seehofer: Almany...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar