Sağlık Bakanlığı duyurdu: Dikkat! İşte korona aşısının yan etkileri karşısında yapılacaklar neler?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık Bakanlığı duyurdu: Dikkat! İşte korona aşısının yan etkileri karşısında yapılacaklar neler?
Abone ol
Sağlık Bakanlığı, aşı sonrası aşının yan etkileri karşısında yapılması gerekenleri sıraladı. İşte son dakika gelen bilgilerin detayları.

Son dakika haber: Sağlık Bakanlığınca, koronavirüs aşısı ile ilgili bilgilendirme yayımlandı. Kovid-19 aşısının yan etkilerine karşı yapılacaklar konusunda bakanlık bilgilendirmede bulunuldu. İşte son dakika gelen bilgiler...

DESTEKLEYİCİ YAKLAŞIMLAR!

Bakanlığın, "https://covid19asi.saglik.gov.tr" internet sayfasındaki "Yan Etkilerle Karşılaşıldığında Yapılacaklar" başlıklı açıklamada, aşı sonrasında sık olarak karşılaşılabilecek durumlar ve bunlara yönelik destekleyici yaklaşımlara yer verildi.

SON DAKİKA! AĞRI/ŞİŞLİK/KIZARIKLIK OLURSA...

Buna göre, "aşı uygulanan bölgede ağrı/şişlik/kızarıklık" varsa, aşı uygulanan kola yüksekte olacak şekilde pozisyon verilmesi ve soğuk uygulama yapılması gerekiyor.

SOĞUK SU İLE ISLATILMIŞ HAVLU!

Soğuk suyla ıslatılmış bir havlunun aşı yapılan bölgeye uygulanması önerilen açıklamada, bu sırada cilde doğrudan buz temas ettirilmesinden kaçınılması gerektiği de belirtildi.

Ayrıca söz konusu durumda parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanılabileceği bildirildi.

İSTİRAHAT EDİNİZ

Aşı sonrası "yorgunluk" belirtisi olanlara ise "İstirahat ediniz, yeterli sıvı aldığınızdan emin olunuz." önerisinde bulunulan açıklamada, diğer belirtilere ilişkin şunlar kaydedildi:

"Hafif ateş, titreme: İstirahat ediniz, yeterli sıvı aldığınızdan emin olunuz, parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.


PARASETAMOL İÇEREN AĞRI KESİCİ

Baş ağrısı: Parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.

Kas/eklem ağrısı: İstirahat ediniz, yeterli sıvı aldığınızdan emin olunuz, parasetamol içeren ağrı kesiciler kullanabilirsiniz.

KUSMA/İSHAL: BOL SIVI TAKVİYESİ

Kusma/ishal: Bol sıvı takviyesi yapabilirsiniz, beslenmenizi ishal diyetine uygun olarak düzenleyebilirsiniz. Ağızdan sıvı ve gıda alınamayacak kadar kusma olması durumunda sıvı kaybı olabileceğinden sağlık kuruluşuna başvurunuz."

 

Son dakika gelen açıklamada ayrıca, Kovid-19 aşısı uygulamasından sonra bunların dışında aşıyla ilişkili olabileceği düşünülen bir rahatsızlık hissedilmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiği anlatıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ sopalı saldırıya uğradıÖnceki Haber

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı...

Son dakika.. Macron'dan, Erdoğan'a el yazısıyla mektup!Sonraki Haber

Son dakika.. Macron'dan, Erdoğan'a el ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar