Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Türkiye'nin son dönemde artan savunma sanayii teknolojileri hakkında SavunmaTR'ye çok önemli açıklamalarda bulundu.
Prof. Dr. Ruhi Ersoy, savunma sanayiindeki gelişimi, artan teknolojiyi ve bunlarla beraber yükselen Türkiye'nin gücünü anlattı. Savunma sanayii ile birlikte gücüne güç katan Türkiye'nin önemli adımlar attığını vurgulayan Ersoy, SavunmaTR'ye özel açıklamalarda bulundu.
Sözlerine SavunmaTR'nin aldığı sosyal sorumluluk için teşekkür ederek başlayan Ersoy, şu ifadeleri kullandı;
"Türkler Ergenekon’dan demiri eriterek çıktılar. Madeni keşfetmeleri, demiri eritmeleri ve daha sonra bu demiri işleyerek çelikleştirmeleriyle savunma stratejisinde, saldırı stratejisinde kullanacakları silahları yaratmayı amaçladılar. Türk kültürünü İbrahim Kafesoğlu, Bahattin Öger gibi Türk kültür tarihçileri; demirin işlenmesi ve silah yapılması, demirin bir enstrüman ve üzengi olarak atın üzerine yerleştirilmesi, atın hızlandırılması ve atın üstüne de beylik karakteri taşıyan Türk’ün oturması bir araya gelince Türklerin Turan’a yürüdüğü şeklinde tarif ediyorlar. Dolayısıyla Türk kültürünün temel dinamiklerine baktığımızda teknolojiyi görürüz, bir ülküyü görürüz. Türkler bunları bir araya getirerek insanlık adına da önemli değerler ortaya koymuşlardır. Tarihin seyrine baktığımızda Türkler, Yenisey Orhun Vadisi ve Maveraünnehir’den bu tarafa yarı yerleşik esnek devlet anlayışından yerleşik devlet nizamına geçtikten bugüne kadar; milletin iradesinin devletin idaresine dönüştürdüğü, aklı zemin olarak, duyguyu ve ideali de rehber olarak aldığı anda medeniyetler neş’et ettirmiştir. İşte bunun en somut örneklerinden bir tanesi de bugünlerde yaşanıyor. Nedir bugünlerde yaşanan? Milletin iradesinin devletin idaresine dönüşmesiyle alakalı yaşanan süreçlerdir. İsmini zikretmiş olduğunuz Nuri Demirağ'lar, Nuri Killigil'lerin Türkiye’de faaliyet gösterdiği 1939 ile 1947 yılları arasındaki zamanın çok iyi öğrenilmesi lazım. Bu yıllar arasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le beraber onun idealleri de gömülmüştür. Daha sonra ise dünyanın mevcut konjonktürü gereği 'Kimseyle problem yaşamayalım.' ve 'Varlığımızı muhafaza edelim.' gibi düşüncelerle kültürel ve teknolojik olarak ileri hamleleri rehber kabul eden motivasyonu yüksek insanlar çok önemli işler yapmıştır."
Yorum Yazın