Prof. Dr. Basri Amasyalı, kalp pillerine dair konuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof. Dr. Basri Amasyalı, kalp pillerine dair konuştu
Abone ol
Kardiyoloji uzmanı. Prof. Dr. Basri Amasyalı, kalp pilleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kalp pillerine dair detaylı bilgi almak için aşağıda iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Prof. Dr. Basri Amasyalı, "Kalp pilleri (pacemaker), kalbin ritmini oluşturan ve düzenleyen elektronik cihazlardır." diyerek önemli açıklamalarda bulundu:

Kalpteki uyarı merkezinin (sinüs düğümü) yeterli hızda uyarı oluşturamaması veya iletim yolları üzerinde herhangi bir kesinti olması nedeniyle kalp atışlarının aşırı yavaşlaması halinde kalp pillerine gereksinim duyulur diyen Amasyalı, "Kalp pili takılan her hastaya Pacemaker firmasınca özel bir kart verilir. Bu kart üzerinde hastanın kimlik bilgileri ve Pacemaker bilgileri yazılıdır. Özellikle hava alanındaki ve bazı binaların girişlerindeki dedektörlerin kuvvetli elektromagnetik alan etkileri vardır. Kalp piliniz olduğunu belirterek, (kartınızı göstererek) bu alanlardan kesinlikle geçilmemesi zorunludur." şeklinde ifade etti.

Amasyalı: "MR (magnetik rezonans) görüntüleme tetkiki bazı pillerle ciddi etkileşime girebilir. Özellikle MR uyumlu olmayan pile sahipseniz MR çektirmeniz kesinlikle yasaktır." şeklinde vurguladı. 
Kalp ultrasonu (eko ) dahil her türlü ultrason tetkikinizi rahatlıkla yaptirabileceğimizi ifade eden Amasyalı, "Tomografi cihazları ile piller arasinda da etkileşim olmaz. Rahatlıkla her türlü tomografi tetkikini yaptırabilirsiniz.Cep telefonu ve telsiz telefonlar kalp pilinin bulunduğu taraftan 15 cm uzakta tutulmalıdır. Standart telefonların ahizesi kalp pili cebinden uzakta tutulmalıdır." dedi.

Kalp pilleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Basri Amasyalı ile iletişime geçebilirsiniz.

Prof. Dr. Basri Amasyalı - Kardiyoloji Uzmanı
Tel: 0312 292 99 00 - 0533 081 26 62

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Soylu, Esenyurt Güvenlik Toplantısına katıldıÖnceki Haber

Bakan Soylu, Esenyurt Güvenlik Toplantıs...

MİT 2 DEAŞ'lı teröristi yakaladı!Sonraki Haber

MİT 2 DEAŞ'lı teröristi yakaladı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar