O gizemli kahramanlardan emniyet müdürü Şakir Engin Korkmaz o geceyi anlattı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
O gizemli kahramanlardan emniyet müdürü Şakir Engin Korkmaz o geceyi anlattı!
Abone ol
FETÖ ile mücadelenin bilinmeyen gizli kahramanlarından emniyet müdürü Şakir Engin Korkmaz o geceyi anlattı.

Şakir Engin Korkmaz, FETÖ ile mücadeleyi hem günümüz hem yıllar öncesinde de dile getiren az sayıda nitelikli emniyet müdürlerinden biri kendisi...

15 Temmuz hain darbe gecesi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nda Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Bakmayın siz sağda solda 15 Temmuz darbe girişiminde "kahramanlık" taslayıp da şov yapanlara, ekranlara çıkanlara, nutuk atanlara...

O kişilerin geçmişlerine baksanız "FETÖ övgüleri" ile dolu karanlık yılları görürsünüz.

Onlar gücün ve güçlünün iktidarında yer tutan, bunu da iş edinen zavallı bir güruhtan öte değil...

Bir de madolyanın diğer yüzü var.

Onlar da isimsiz kahramanlar.

O hain gecenin öncesindeki karanlığın içinde bir avuç "isimsiz kahraman" olmasaydı, bugün belki de Türkiye bir başka felaketin içinde olacaktı.

O kahramanlardan biri benim geçmişte yazdığım haberlerden İFŞA adlı kitabımda öyküsünde yer verdiği Fatih Eryılmaz'dır.

Onun hikayesini ve yaşadıklarını dilim, kalemin yettiği ölçüde anlattım.

Bugün ise bir başka "isimsiz kahramanla" Şakir Engin Korkmaz ile tanıştıracağım sizi.

Engin Korkmaz, başkomiserlik yıllarından beri yaklaşık 20 yıldır tanıdığım bir isim.

Cumhuriyetçi, Atatürkçü ve çağdaş kimliği ile görev yapıp emniyet koridorlarında ismi herhangi bir grupla anılmayan müstesna kişiliklerden biri.

Kendisini tanıdığım ilk yıllardan beri FETÖ tehlikesini dillendiren ender polislerden sadece biridir.

Tüm bu özellikleri nedeniyle de AK Parti hükümetinin FETÖ ile mücadelesi başladığında "aktif" görev verilen bir isim.

15 Temmuz hain darbe girişimin öncesindeki tüm önemli operesyonların altında imzası bulunan bir değer.

Sonrasında ise önce Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ardından da Polis Başmüfettiliği'ne kızağa...

Elbette, Türkiye'de hiçbir bir başarı cezasız kalmazdı. O da, karşılığını aldı.

Bugün ilk defa bir isimsiz kahramanın kaleminden 15 Temmuz hain darbe girişimin öyküsünü okuyacaksınız.

Sizi, halen aktif görevde bulunan 1.sınıf emniyet müdürü, polis başmüfettişi, Şakir Engin Korkmaz'ın yazısı ile baş başa bırakıyorum.

İSİMSİZ KAHRAMANLAR VE MÜCADELELERİ

15 Temmuz Darbe teşebbüsünün yıldönümünde...

Ben size 15 Temmuz Darbe girişimini; öncesi süreçte mücadele eden isimsiz kahramanlardan ve döneme ait mücadele yöntemlerini anlatmak istiyorum.

17 Aralık 2023 ile emniyet içinde FETÖ mücadelesi başlatılmıştır.

KOM Daire Başkanlığı'na 17-25 Aralık sürecinden hemen sonra Daire Başkan Yardımcısı olarak atamam yapıldı.

Burada FETÖ ile mücadele grubunun başına getirildim.

ÇALIŞMA GRUPLARI OLUŞTURULDU

Ne kadar tecrübeli polis olursanız olun, FETÖ mücadelesi ve soruşturması bilinen polisiye taktik ve tekniklerle yürütülemeyecek kadar zordu.

Malum hiçbir örgüte ve uyguladığı taktiklere uymuyordu. Yeni bir anlayış yeni bir bakış açısı getirmek gerekiyordu. Bu bakımdan detaylı analizlerden sonra mevcut birimlerden ziyade adı resmi olarak konmasa da, FETÖ ülkeyi ele geçirmek için hangi faaliyetlerde bulunmuşsa biz de o başlık altında birimler kuracaktık.

Bunların belli başlıcaları sınav yolsuzlukları çalışma grubu, geçmişte FETÖ'nün yaptığı kumpasları ortaya çıkaracak kumpas çalışma grubu, FETÖ havuz bilgilerinin oluşturulmasına yönelik FETÖ havuzu çalışma grubu, himmet organizasyonunu ve devamında tüm parasal hareketleri Kaynak Holding başlığı altında inceleyen kaynak çalışma grubu, tüm üst düzey örgüt yöneticileri üzerine çalışan ve örgüt suç faaliyetleri hakkında raporlama yapan ana çatı çalışma grubu, darbe girişimine 5 ay kala kurulan ve TSK içindeki FETÖ yapılanmasını deşifre etmeye yönelik askeri casusluk çalışma grubu bu çalışma gruplarının başlıcalarıdır.

Sonrasında GATA çalışma grubu, bylock çalışma grubu gibi gruplar eklenmiştir.

Bu çalışma gruplarında toplasanız 100 kadar görevli çalışmıştır ve faaliyetleri hayati önemdedir.

Örneğin kumpas çalışma grubu, Deniz Baykal ve MHP Milletvekilleri kaset kumpasını ortaya çıkarmıştır. Diğeri Erzurum'da FETÖ’nün akrabalarının karıştığı ve dosyasının kapatıldığı yaşı küçük kıza tecavüz dosyasıdır, bir diğeri ABD ye girerken FETÖ mensuplarınca yakalatılan ve kapatılan flash bellek davası gibi birçok dava dosyası yeniden ele alınarak kumpas olduğu kapatıldığı çözümlenerek adli makamlara iletilmiştir.

Sınav çalışma grubu, başta KPSS soruşturması olmak üzere belki literatürdeki en zor soruşturmaları yapmışlardır.

Yıllarca önce yapılan sınavlarda sınav sorularının çalınarak verildiği örgüt mensuplarının kazanmalarının sağladığı binlerce kişinin katıldığı sınavlar tek tek incelenmiş, istatistik bilimi uzmanlarından oluşan üniversite hocalarının raporları esas alınarak adeta samanlıkta iğne arar gibi çalışılmış, olmaz denen başarılmış FETÖ'nün sınav sorularını çaldığı detaylarıyla ortaya çıkarılmıştır.

ÖRGÜTÜN GERÇEK YÜZÜNÜ ORTAYA ÇIKARTAN İLK SORUŞTURMA

Örgütün gerçek yüzünü ortaya çıkaran ilk soruşturmadır ve devamında birçok sınav yolsuzluğu ortaya çıkarılmıştır. O çalışmayı yapan ekip paha biçilmez değerde tecrübeye sahiptir.

Soruşturma savcımız ölüm tehditlerine rağmen, yalnız kalmasına rağmen dirayetli bir şekilde çalışmıştır. Baykal ve MHP milletvekillerine yönelik kaset kumpasının örgütün ana hücresi tarafından yapıldığı deşifre edilmiştir. Devleti küçük düşüren bu leke temizlenmiş, İçerden ve düşmandan yapılan engellemelere rağmen başarıyla sonuçlandırılmıştır.

COVİD DÖNEMİNDE ÖLEN BDDK ÜYESİ

FETÖ havuzu çalışma grubunda, hakkı ödenmeyecek Covid döneminde vefat eden Haluk Tözüm' den bahsetmeden geçemeyeceğim.

BBDK Kurul Üyesiydi. Örgüte ait Bank Asya'yı araştırıyor, örgüt finans işlerini yürüten bankaya el koymak için uğraşıyordu.

Bank Asya'ya el konmaması için örgüt faaliyeti çerçevesinde para yatıranları tespit eden ve FETÖ havuzuna bu bilgileri katmamızı sağlayan odur, değeri bilinmeden öldü, Allah rahmet eylesin.

Kaynak Holding ve himmet organizasyonu deşifre edilmiştir. Bank Asya' nın içinde olduğu dünya literatüre giren yeni kara para aklama yöntemi ortaya çıkarılmıştır. ABD' de FETÖ'nün kara para akladığına dair davalar bu çalışma grubunun tespitleriyle yapılmıştır. Özetle bu çalışma gruplarında çalışan isimsiz kahramanlar devlet için herkesin bir adım geri durduğu zamanda cesaretle ve uzmanlıkla bu soruşturmaları yürütmüştür.

DARBEYE DİRENEN EKİP

Bu gruplarda çalışan adı sanı bilinmeyen bir avuç insanın, 15 Temmuz öncesinde gösterdikleri örgütle mücadele iradesi diğer zamanlardan farklı değerlendirilmesi gerektiği gibi, yaptıkları işlerle devlete bağlılıklarını ve liyakatlerini en üst düzeyde gösterdikleri bilinmelidir.

Bu çalışma grubu 15 Temmuz Darbe girişimi günü darbeye karışan 400 Muhafız Alayı askerlerini gözaltı yapmaya 20 kişiyle gitmiştir.

Devletin yanında darbeci askerleri zapturap altına alarak bize teslim eden kahraman yürekli Muhafız Alayı Komutan Yardımcı Yarbayın kadri bilinmiştir umarım. Bu çalışma grubu, Akıncılar'daki 300’e yakın pilot ve personeli gözaltına almıştır, bu çalışma grubu, KOM Daire Başkanlığı'na gelen askerlerle çatışmaya girerek gözaltına almıştır.

Bu çalışma grubu tankların üstüne çıkmıştır, bu çalışma grubu 1000 Genel Kurmay personelini gözaltına almıştır, bu çalışma grubu, TRT ye giren ilk gruptur, ilgilerinin yakından şahit olduğu yüzlerce mücadele örneği veren, devletin geleceğinin sıkıntıya girdiği anlarda geri durmak olmaz diyen, hiçbir gruba bağı bağlantısı olmayan, Cumhuriyetçi, Milliyetçi vatanseverlerdi.

KİŞİSEL İKBAL PEŞİNDE KOŞANLAR

Ki, o tarihlerde bile kadrolaşma ile uğraşan plan kuran, kişisel ikballerini düşünen akranlarını görmelerine rağmen inançlarını bozmadan devlet ideolojisi dışında hiç bir bağlantısı ve siyaseti olmayan insanlardı, söylediklerimde birazcık bile abartı yoktur görmek istenirse isimleri bellidir, yaptıkları apaçık ortadadır. Onlar akranlarının çekinik tavırlarına aldırış etmeden bekleneni yaptılar. İkbal kaygısı gütmediler, kendilerine yapılan tüm saldırılara ve sonuçlarına da aldırmadan mücadele etmeye devam ettiler. İşlerini yaptıktan sonra, şov yapanları, galibiyet fotoğrafı çektirenleri uzaktan izlemişlerdir.

Ancak,

Devletin geriden gelenlere umut ışığı, çalışma gayreti oluştursun diye kendisine yapılan hizmetleri unutmaması gerekir. Devlet şeffaf bir şekilde olan biteni sormalıydı, bizzat yaşayanları ne olup bittiğine dair tek tek sorgulamalıydı. Eksiği ile hatasıyla anlatılmalı, ders çıkarılmalı bir daha yaşanmaması için tedbir alınmalı, en azından soruşturmadaki aksaklıkların tespiti ile mesleki iyileştirmeler yapılmalıydı. Benimle samimiyetle mücadele eden tüm arkadaşlarıma minnetlerimi sunuyorum. Dirayet gösteren, tüm saldırılara karşı bu çalışma grubuna kol kanat geren, üstün yönetim anlayışı ve cesareti gösteren dönemin Kom Daire Başkanına ve Emniyet Genel Müdürümüze ayrıca dönemin anayasal düzen bürosu savcılarımıza saygılarımı sunuyorum.

Diğer yandan sözü getirmek istediğim yer, son zamanlarda emniyet teşkilatı mensuplarının Ankara merkezli karıştığı bazı adli olaylar ve işini doğru dürüst yapmayan dışarıdan bakıldığında lime lime tecrübesizlik ve acemilik akan olaylar. Emniyet teşkilatı uzman ve fedakâr insanlarla doludur. İsimsiz kahramanlarla doludur. İçindeki hainleri söküp atan en başarılı kurumdur. 15 Temmuz' da darbeye direnen en başat kurumdur. Uzman fedakâr ve halka saygılı devlete sadakatli cumhuriyete bağlı teşkilat mensupları vardır. Adalet dağıtmanın hazzını yaşamak için gece gündüz çalışan insanlar vardır. Olumsuz örneklerin oluşturduğu algı, emek vermiş teşkilat mensuplarını derinden yaralamaktadır. Polislik mesleği herkesin fikir sahibi olduğu, ahkam kestiği bir basitlikte bir meslek değildir, şartlara göre teorilerin değiştiği, karar süreçlerinin her daim farklılaştığı, yazılı olmayan binlerce kıstas ve bilginin olduğu bir tecrübeyi gerektirir. Tecrübeyi küçümsemek, devleti bilmemektir. 15 Temmuz şehit ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Ulus devletimiz her daim payidar olsun.

patronlardunyasi.com


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP'nin Siyaset ve Liderlik Okulu'nda 20. Dönem Programı başlıyorÖnceki Haber

MHP'nin Siyaset ve Liderlik Okulu'nda 20...

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Malum çevreleri çıldırtacak" diyerek açıkladıSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Malum çevreleri ç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar