Nefes kredisi detayları netleşti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nefes kredisi detayları netleşti!
Abone ol
Son dakika.. Nefes Kredisi”nin ayrıntıları belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamalara göre, salgının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak için KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği için verilecek. Nefes Kredisi 1 Haziran’da başlayacak.OBB ve KGF işbirliğinde, 10 banka aracılığı ile verilecek Hazine destekli KGF kefaletiyle sağlanacak kredinin faiz oranı yıllık yüzde 17.5 olarak belirlendi.

6 AY ÖDEMESİZ OLACAK

Nefes kredisi 6 ay ödemesiz olup ilk taksitler 2022'de başlayacak Kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitte yapılacak. Nefes Kredi Paketi ile yıllık cirosu 10 milyon lira altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre yüzde 25 kayıp yasayan; Ticaret, Deniz Ticaret, Sanayi, Ticaret ve Sanayi veya Ticaret Borsası'na kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansman imkânı sağlanacak.

2020 yılı cirosu 1 milyon lirayı aşmayan işletmelere azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira arasında olan KOBİ'ler ise azami 200 bin lira kredi kullanabilecek. TOBB ve Oda / Borsalar da kaynaklarını bu bankalarda değerlendirerek projeye katkı sunacak.

BAKAN ELVAN'DAN DESTEK AÇIKLAMASI

Bakan Elvan şunları söylemişti:

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, pandemi sürecinde verilen destek tutarının milli gelire oranının krediler hariç yüzde 3'ü aşacağını, 315 milyar TL'ye ulaşan kredi paketleriyle sağlanan desteğin de milli gelirin yüzde 6'sına ulaştığını söyledi. Elvan, bankacılık sektörüyle ilgili olarak da bilişim, savunma ve enerji alanlarında kredi tahsis süreçlerinin değişeceğini belirtti.

Elvan, istihdam teşviklerinin revize edileceğini, ek istihdama finansman desteği verileceğini, istihdam taahhüdünü yerine getiren firmaya her bir istihdam için 1 yıllık SGK ve İşsizlik Sigortası primlerinin kredi faiz bakiyesinden düşüleceğini anlattı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın son kabine toplantısında sözünü ettiği nefes kredisi ile ilgili çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, "Kredinin öncekilerden farkı, sadece ciro kaybı yaşayan işletmeleri odağına alması olacak" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Araç sahiplerine borçların kapatılması için önemli adım!Önceki Haber

Araç sahiplerine borçların kapatılması i...

MSB bildirdi: 11 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildiSonraki Haber

MSB bildirdi: 11 PKK’lı terörist etkisiz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar