MHP'li Ersoy: "15 Temmuz kara gecesi Türk tarihi açısından kıyamla isyanın adeta bir meydan okuyuş haliydi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MHP'li Ersoy: "15 Temmuz kara gecesi Türk tarihi açısından kıyamla isyanın adeta bir meydan okuyuş haliydi
Abone ol
MHP Genel Başkan Başdanışmanı, 25-26. dönem MHP Osmaniye Milletvekili, Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Ülke TV'nin Haftasonu Raporu programında 15 Temmuz gecesini anlattı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Başdanışmanı, 25-26. dönem MHP Osmaniye Milletvekili, Prof. Dr. Ruhi Ersoy,  15 Temmuz gecesini anlatırken "FETÖ'nün isyanına karşı, Türk milletinin kıyamına tanık olduk" dedi.

Bu gece Ülke TV'nin "Haftanın Raporu" programına konuk olarak, 15 Temmuz darbe girişiminin 5. yılında unutulmaması gerekenleri, dijitalleşen dünyada medya, kültür ve siyaseti, 

sosyal medya bilgi kirliliği ve siyaset ilişkisini anlatan Prof. Dr. Ersoy, şunları söyledi:

15 TEMMUZ KARA GECESİ

"15 Temmuz kara gecesi Türk tarihi açısından kıyamla isyanın adeta bir meydan okuyuş haliydi. Fetöcü alçakların gidecek yerinin kalmadığını ve ait oldukları uluslararası sistemin düşmeye basmasıyla ama ona karşı büyük Türk milletinin artık bütün bu tertipleri bozabilecek bir gücünün olduğunu gösteren bir kıyamının mücadelesiydi. Allah'a şükürler olsun ki, tarihin bu sarkacın içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz kıyamın tarafında idik. 

Tabu bu şerefli tarafın mimarı ve duruşun sahibi olan Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyle beraberdik. 

Bu olaylar cereyan ettiğinde Genel başkanımız Genel Merkezimize intikal ettiği bilgisini aldıktan sonra derhal onun yanında olma gereği hissettik.    Devlet Bahçeli Bey'in o gece duruşu, kararlılığı ve azmi tüm arkadaşlarımızı psikolojik olarak etkiliyordu. 

Uçakların o uçuşlarında biz oradaydık. Sayın Genel Başkanımızın güvenli bir yere alınma tekliflerine karşı 'Buradan daha güvenli bir yer olur mu? Türk milletinin ve bedel ödemiş Ülkücü şehitlerin karargahındayız. Olan neyse burda olur' diyerek partinin tüm ışıklarını yakma talimatı veriyordu." 

Milliyetçi Hareket Partisi'nin genelde yaptıklarını yazmadığını ve anlatmadığını ifade eden MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, TBMM'nin bombalandığı o anları anlatırken de "Bombalar birkaç santim farklı düşse TBMM'nin kubbesi çökebilir ve bugünleri göremeyebilirdik" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU YORUMU

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhu Ersoy, progframda ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yalanlarına da dikkat çekerek özetle şöyle dedi:

"YPG terör örgütü değildir diyen bir adam bu ülkeyi yönetmeye kalkıyor. Kemal kılıçdaroğlu'nun milli meselelerde görüşü ne bunun sorgulanması g3erekiyor. Ana muhalefet liderinin Türkiye'nin sorunlarıyla ilgili tutumu ve görüşünün ne olduğunu da bu milletin sorgulaması gerekiyor. Muhalefette bir milleti diriltmeye tahammülsüzlük var. İP'lilerin ise hangi maskesini ne zaman takacağı belli olmuyor. Halkçılıkla halk istitmarı birbirine karıştırılıyor." 

CUMHUR İTTİFAKI ÖNEMLİ BİR BİRLİKTELİK

Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Cumhur İttifakı ile ilgili olarak da "Bu ittifak önemli bir birliktelik. Parçalanmak istenen bir vatanın farkını gördük. 1980 öncesi koımünizmle mücadele ederken şehadete yürüyen Milliyetçi Ülkücü Harkeet şimdi de yeni bir mücadele ile karşı karşıya."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP TBMM Grup Toplantısı Yarın YapılacakÖnceki Haber

MHP TBMM Grup Toplantısı Yarın Yapılacak

MHP'li Bulut: "Kafaları karıştırmak için taktığınız ATATÜRK maskesini suratınızdan çekip alacağız"Sonraki Haber

MHP'li Bulut: "Kafaları karıştırmak için...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar