Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı, Soğuk ablasyon tedavisi hakkında önemli bilgilerdirmeler yaptı. Merak ettikleriniz ve soğuk ablasyon tedavisi hakkında daha detaylı bilgi almak için Prof.Dr. Basri Amasyalı ile iletişime geçebilirsiniz.
Prof.Dr. Basri Amasyalı, Ablasyon, kalp ritim bozukluklarının tedavisinde kullanılan en etkin tedavi yöntemlerinden biridir. Günümüzde ablasyon sırasında kullanılan iki farklı enerji türü vardır diyerek şunlara değindi: "Bunlar Radyo dalgaları kullanılarak yapılan yakma işlemi ve Nitrojen gazı kullanılarak yapılan soğutma ya da dondurma işlemleridir. Soğuk ablasyon işleminde, hedef bölge -50 ile -70 derece arasında soğuğa maruz bırakılır. Ablasyon; yaş ve cinsiyet fark etmeksizin herkese yapılabilen bir işlemdir. Özellikle şiddetli kalp aritmisi olan hastalarda etkin ve kalıcı çözüm sağlamak için ideal bir tedavidir. Soğuk ablasyon özel bir hasta grubuna hitap etmez. Her yaş grubundan hastaya uygulanabilir."
Amasyalı, "Soğuk ablasyonun sıcak ablasyona göre en büyük avantajı, doktorun ablasyon noktasında daha kontrollü olabilmesini sağlamasıdır. Bazı ritim bozukluklarının ortaya çıktığı nokta kalbin kendi ana elektrik sistemine çok yakın olabilmektedir diyerek şöyle sürdürdü: "Bu gibi durumlarda ablasyon yapılırken istenmeden de olsa kalbin kendi elektrik sistemine zarar verme riski doğmaktadır. Böyle bir risk oluştuğunda ise hastaya “kalp pili” takılması gerekir"
Bu gibi özel durumlarda sıcak ablasyon yerine soğuk ablasyon tercih edilebildiğini ifade eden Amasyalı, "Soğuk ablasyonda istenilen nokta kademe kademe soğutulmakta ve herhangi bir olumsuzluk durumunda soğutma işlemi aniden durdurularak çevre doku korunabilmektedir." dedi.
Soğuk ablasyon tedavisi hakkında daha detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Basri Amasyalı ile iletişime geçebilirsiniz.
Yorum Yazın