Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı, '3 boyutlu ablasyon' hakkında konuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı, '3 boyutlu ablasyon' hakkında konuştu
Abone ol
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı, 3 boyutlu ablasyon hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Prof. Dr. Basri Amasyalı, 3 boyutlu ablasyon hakkındaki açıklamaları şöyle:

Günümüzde, kalpteki çoğu ritim bozukluklarında en etkili tedavi yöntemi ablasyon tedavisidir. Bazı çarpıntı türlerinin ablasyonu için iki boyutlu görüntü maalesef sorunlu odağı tamamen yok etmede yeterli olmamaktadır. Bize daha detay kalp anatomisinin görüntülenmesini sağlayan 3-boyutlu haritalama sistemleri sayesinde daha karmaşık aritmi odaklarının ortadan kaldırılması mümkün olmaktadır.

3 boyutlu ablasyon sistemleri laboratuarda manyetik ya da elektrik alanı oluştururlar. Daha sonra hastanın üzerine yapıştırılan elektrotlarla bu sisteme duyarlı özelleşmiş kateterlerin uzaydaki hareketleri izlenir. Bu özelleşmiş kateterin uzaydaki her hassas hareketi bir bilgisayar ekranına aktarılır.  

3 Boyutlu haritalama sistemlerinin maliyeti normal ablasyonlara göre çok yüksektir ve yaklaşık 6-7 katı daha pahalıdır. Bu yüzden bu teknoloji ablasyon yapan her hastanede bulunmamaktadır. Ayrıca bu sistem özel olarak bu konuda eğitim almış hekim ve ekip tarafından kullanılabilmektedir. İleri düzey ablasyon yapan merkezlerin çoğunda 3 boyutlu haritalama sistemi vardır.

3 boyutlu ablasyonda en büyük avantaj boyutlu ablasyonda en büyük avantaj sorunlu bölgeleri tek tek bulup işaretleme yapabilmemizdir.Böylelikle sorunlu bölgeleri ve noktaları elimizle koymuş gibi tekrar tekrar dönüp son durumunu inceleyebiliyoruz.Başka hiçbir sistem bize bu imkanı verememektedir.Böylelikle sorunlu bölgeleri tamamen yok ettiğimizden emin olabiliyoruz.

3 Boyutlu ablasyon ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Basri Amasyalı ile iletişime geçebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eski Başbakan Yıldırım Akbulut’a son vedaÖnceki Haber

Eski Başbakan Yıldırım Akbulut’a son ved...

Sağlık personelinin istifa ve izin taleplerine sınırlama geldiSonraki Haber

Sağlık personelinin istifa ve izin talep...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar