Karayolları'nın görevli kartını kullanan milyonluk aracın sahibi bakın kim çıktı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karayolları'nın görevli kartını kullanan milyonluk aracın sahibi bakın kim çıktı?
Abone ol
Antalya’da pahalı bir restoranın önünde, camında Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü'nün “görevli” kartını taşıyan Audi A7 araç sosyal medyada merak uyandırdı. Karayolları aracın kendilerine ait olmadığını belirtti. 1 milyon 815 bin TL'lik Audi A7 aracın Karayolları’ndan ihale alan Maki İnşaat'a ait olduğu ortaya gün yüzüne çıktı.

ankaragazetecisi.com'dan Alican Uludağ’ın haberine göre, Antalya’da bir restoranın önünde, camında Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü’nün “2021 Görevli” ibareli kart bulunan 1 milyon 815 bin TL’lik Audi A7 görüntüleri, sosyal medyada yankı uyandırdı. Sivil plakalı aracın görüntülerinin yer aldığı video, kısa sürede 600 binin üzerine kişi tarafından izlendi.

KARAYOLLARI AÇIKLAMA YAPTI
Karayolları Genel Müdürlüğü, bunun üzerinde sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Karayolları Genel Müdürlüğü kullanımında böyle bir araç bulunmamakta olup, araç içerisinde yer alan araç görev kartı da Kurumumuza ait değildir. Konuya ilişkin Kurumumuzca gerekli incelemeler başlatılmıştır” dedi.

Ancak böyle bir kartın, kim tarafından kullanıldığına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

1 MİLYON 815 BİN LİRALIK ARAÇ MAKİ İNŞAAT’A AİT
Ankara Gazetecisi, aracın peşine düştü. Ulaşılan bilgilere göre, söz konusu Audi A7 Ankara merkezli faaliyet gösteren Maki İnşaat A.Ş’ye ait. Şirketin Karayolları Genel Müdürlüğü’nden ihale aldığı için bu kartı taşıdığı öğrenildi. Maki İnşaat’ın internet sitesinde “devam eden projeler” bölümünde halen Antalya Korkuteli-Elmalı Bölünmüş Yolu ile Elmalı-Finike Bölünmüş Yolu’nun bu şirket tarafından yapıldığı bilgisi yer alıyor.

Telefonla aradığımız Maki İnşaat yetkilileri ise “yerinde yoklar” denilerek telefona çıkmadı.

ŞARAMPOL OPERASYONU’NDA ÇIKTI
Şirket kurucularından Mahmut Özcoşkun’un adı bir dönem “Şarampol Operasyonu“na da karıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2008’de Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü tarafından açılan hizmet ve malzeme ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada 46 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan şüphelilerden 25’i tutuklanmıştı. O dönem Mahmut Özcoşkun da tutuklu yargılanmıştı. Haberlere yansıyan bilgilere göre, şüphelilerin Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan bazı yetkililerle çıkar ilişkisine girerek, karayolu yapım ve karayolu onarım ihalelerine ilişkin gizlilik dereceli bilgileri öğrendikleri belirlenmişti.

ÖNCE MICIR SONRA İHALE
63 kişi hakkında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Dava kapsamında savunma yapan sanık Mahmut Özcoşkun, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (AKSİ) 5 bin tonluk mıcır malzemesi ihalesini kazanmasına ilişkin şu savunmayı yapmıştı:

“Aslında ortada bir ihale yok, doğrudan temin var. İşi yaptık, sonra ihale yapıldı. Olay tarihinde ASKİ’den bizi aradılar. Acilen mıcır gerekiyormuş, en uygun taş ocağı da bizim taş ocağıymış. ASKİ mıcırı bizden su borusu patlaması sebebiyle önce aldı, fiilen hasar bölgesine mıcırı götürdü, daha sonra fiyat istedi. Aslında mıcır alımıyla ilgili bir başka firma daha düşük teklif verdi. Ancak onların taş ocağı uzaktı.”

ALİCAN ULUDAĞ SOSYAL MEDYA HESABINDA PAYLAŞMIŞTI

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erken seçimin anahtarı tek bir kişide mi?Önceki Haber

Erken seçimin anahtarı tek bir kişide mi...

Bakan Koca duyurdu: 35 yaş üstüne aşılama başlıyorSonraki Haber

Bakan Koca duyurdu: 35 yaş üstüne aşılam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar