İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın küfür skandalı.. Tepkiler art arda..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın küfür skandalı.. Tepkiler art arda..
Abone ol
Programı nedeniyle Bingöl'e giden İYİ Parti lideri Meral Akşener, 'Burası Kürdistan' diyen şahsa tepki göstermediği için vatandaşların tepkisine neden oldu. Akşener'i eleştiren vatandaşlardan biri İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Türkkan, boynuna sarıldığı vatandaşa daha sonra küfretti. Şehit yakını olduğunu belirten vatandaş Türkkan'ın hakareti karşısında sessiz kalmazken, o anlara ait görüntüler ise gündemde sıcaklığını korudu. Diğer yandan Türkkan'ın vatandaşa küfretmesi sosyal medyada da eleştirilerin hedefinde yer aldı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı paylaşımda, "Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir. Aziz şehitlerimizin emanetlerine hürmetsizlik edenler milletimize ve tüm değerlerimize saygısızlık ediyorlar." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener beraberindeki heyetle birlikte Bingöl'e gitti. Burada esnaf ziyaretinde bulunan Akşener, daha sonra vatandaşlarla sohbet ederek onların sorun ve taleplerini dinledi.

BİR VATANDAŞ AKŞENER'E TEPKİ GÖSTERDİ

Bu sırada bölgede bulunan ve şehit yakını olduğunu ifade eden bir vatandaş, İYİ Parti ile HDP arasında yakın ilişki olduğunu savundu ve Akşener'in Siirt'te 'Burası Kürdistan' diyen kişiye tepki göstermemesini eleştirdi.

VATANDAŞIN KULAĞINA EĞİLİP KÜFRETTİ

Araya giren polis ekipleri vatandaşı bölgeden uzaklaştırmak isterken, şahsın yanına giden İYİ Partili Lütfü Türkkan bir süre vatandaşın boynuna sarıldı ve kendisini dinledi. Bu noktaya kadar her şey normal ilerlerken, Türkkan bir anda vatandaşın tepkisine karşılık kulağına eğildi ve küfretti. Türkkan şehit yakını olduğunu söyleyen vatandaşa, "Senin bacını .........." şeklinde ağır bir küfrederken, o anlar olay yerinde bulunan vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.

 

TÜRKKAN'A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Türkkan'ın bu ağır hakareti bugünün ana gündem maddesi olurken, sosyal medyada da konuyla ilgili olarak birçok paylaşım yapıldı ve Türkkan'a tepki gösterildi. İşte o tepkilerden bazıları:

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Gazi Meclis'imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit ailesine hakaret etmesini ve küfretmesini şiddetle kınıyoruz. Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir. Aziz şehitlerimizin emanetlerine hürmetsizlik edenler milletimize ve tüm değerlerimize saygısızlık ediyorlar.

Bu değerli aileler bizlere aziz şehitlerimizin emanetidir. Şehit ailelerimiz başımızın tacıdır. Bu ailelerin acısı ile hemhal olmak, onları anlamak yerine ağza alınmayacak hakaretler savurmak saygısızlıktır...

Bu saygısızlığı yapan kişi şehit ailesinden, tüm şehit ailelerinden ve milletimizden derhal özür dilemelidir. Kıymetli şehit ailelerimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz.

MUSTAFA ŞENTOP: MİLLETİMİZDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR

Meclis Başkanı Mustafa Şentop yaptığı açıklamada, "TBMM'de milleti temsil gibi kutsal bir görev için bulunan bir milletvekilinin vatandaşımıza kullandığı çirkin üslup asla kabul edilemez. Lütfü Türkkan vatandaşımızın şahsında milletimizden özür dilemelidir." dedi.

"BU SİZDEN ALDIĞI CESARET SAYESİNDE"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Devletin arazisini işgal edip kaçak bina yaptıran, yakalanınca da gazeteci dövdüren haysiyetsizlere sahip çıkmayın dedik, baş köşeye oturttunuz. O ahlaksız bugün bir şehit kardeşine ağza alınmayacak küfürler ediyorsa bu sizden aldığı cesaret sayesindedir!" ifadelerini kullandı.

ALPAY ÖZALAN: BU REZİLLİK ASLA UNUTULMAYACAK

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan: "İyi Parti vekili Lütfü Türkkan, "Şehit ailesiyim. Meral Akşener HDP'yi savunuyor, Selahattin Demirtaş'la kahvaltı peşinde." diyen vatandaşa iğrenç küfürler etti. Görüntüyü paylaşmıyorum. Bu rezillik asla unutulmayacak! Yazıklar olsun size!"

Alpay Özalan konuyla ilgili yaptığı bir başka paylaşımda ise, "İktidar olursak bizi rahatça eleştireceksiniz." diyen muhalefetin milletvekili Lütfü Türkkan, "Şehit yakınıyım." diyerek eleştiride bulunan vatandaşa rezil küfürler ediyor. Muhalefetken bile yapmadığınız rezillik kalmadı. Elinize güç geçse sizden olmayana nefes aldırmazsınız." ifadelerine yer verdi.

BÜLENT TURAN: KEŞKE ÖZÜR DİLEYEBİLSEYDİNİZ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: "Bu kadar kelime israfı yapacağınıza, keşke özür dileyebilseydiniz sn bşk. Milletvekilisiniz. Farklı partilerde olsak da Gazi Meclis'te sizinle aynı çatı altında olmanın ağır mahcubiyetini hepimize yaşattınız!!!"

HAMZA DAĞ: AHLAKSIZLIKLARIN HESABINI MİLLETE VERECEKSİNİZ

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl'de bir vatandaşa iğrenç bir küfür etmiş. Bu ar damarı çatlamış, seciyesi tuzla buz olmuş ahlaksızlıkların hesabını bu millete vereceksiniz. Yazıklar olsun size!

OSMAN NURİ KABAKTEPE: DERHAL GEREĞİ YAPILMALIDIR

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: Lütfü Türkkan'ın şehit yakını vatandaşa küfür etmesi; milletvekili rozetini, insani değerleri ve her şeyden önce şehidimizin aziz hatırasını ayaklar altına almaktır. Şehidimizin kız kardeşine yönelik bu küfür, İP'li yöneticilerin sorumluluğudur ve derhal gereği yapılmalıdır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kritik kanun teklifi Meclis Adalet Komisyonunda kabul edildiÖnceki Haber

Kritik kanun teklifi Meclis Adalet Komis...

Pfizer'dan aşıdan sonra birde koronavirüs hapı müjdesi!Sonraki Haber

Pfizer'dan aşıdan sonra birde koronavirü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar