İBB Başkanı İmamoğlu’nun, Akşener ve Buldan’lı paylaşımı ortalığı fena karıştırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İBB Başkanı İmamoğlu’nun, Akşener ve Buldan’lı paylaşımı ortalığı fena karıştırdı
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan nezdinde tüm kadın siyasetçilerin ve Türkiye genelindeki kadın belediye başkanı mevkidaşlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım” paylaşımına Millet İttifakı ortağı İYİ Parti’den bazı isimler sert tepki gösterdi.

Buldan, İmamoğlu’nun mesajını alıntılayarak teşekkür etti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu ise “Anneleri yıllardır evlatsız bırakan bir cinayet şebekesine mesafesizliğini milli hassasiyet ve haysiyet itirazımız olarak ifade ettiğimiz HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile zikredilmesini doğru bulmuyorum. Öcalan’a mektup yazdırılmasının milli iradeyi ne istikamette kamçıladığını ve ikinci seçimin sonuçlarına ne yönde tesir ettiğini hiç kimse unutmamalı. En başta da Ekrem Bey... Bu vesileyle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” tepkisini gösterdi.

Akşener ise paylaşımla ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti: “Biz İYİ Parti olarak herkesin fikrini açıkça söyleyebileceği, eleştirilerini açık, net ortaya koyabileceği, konuşmaktan korkmadığı bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz. Bu Türkiye’nin ilk örneği, kendi partimizdir. Dolayısıyla hem Sayın İmamoğlu’nun tweeti hem Sayın Yavuz Ağıralioğlu kendi görüşlerini, bakış açılarını ortaya koyan, hürriyetçilik ilkesi içerisinde değerlendirilmesi gereken iki bakış açısı. Sayın İmamoğlu’nun attığı tweeti bizim arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu beğenmedi, fikirlerini ortaya koydular dolayısıyla ben de saygı duyuyorum.” 

İmamoğlu’nun, Akşener ve Buldan’lı paylaşımı tartışma yarattı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sincan’da partisinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı. Ardından 92 yaşındaki Kezban Yalçın’ı ziyaret eden Akşener, “Kezban Teyze, canı sıkıldıkça dışarı çıkıyormuş polislere yakalandıkça, ‘Ben kızımı görmeye gidiyorum’, ‘Teyze kızın kim?’, ‘Meral Akşener’ diyormuş, bizim ilçe teşkilatına götürüp bırakıyorlarmış. Arkadaşlarımız bana anlatıyordu, ben de evinde ziyaret etmek istedim” dedi. l ANKARA Milliyet

‘Kimse arkasında bir şey aramasın’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin Büyükçekmece’de oluşturduğu 8 Mart Hatıra Ormanı’na, eşi Dilek İmamoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’yla birlikte fidan dikti.

Etkinlikte belediyede çalışan kadınları temsilen 15 bin 314 fidan toprakla buluştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul Valisi Ali Yerlika’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya adına da birer fidan toprakla buluşturuldu.

Sosyal medya hesabından yayınladığı mesajın tamamen iyi duygularla yazıldığını söyleyen İmamoğlu, şunları kaydetti: “Biz herkesi davet ettik. Biz memleketin her şahsına 83 milyon insan olarak bakıyoruz. Bu memleketin bireyleri olarak bakıyoruz. Tümüyle iyi duygularla yazılmıştır dünkü mesajımız. Sağında solunda arkasında önünde kimse hiçbir şey aramasın. İçi tamamen iyi duygularla doludur. İyilik kazanır. Biz bu memleketteki tüm kötüleri defetmek istiyoruz. Bölüp parçalamayı, birbirlerini ayrıştırmayı hedefleyen hangi dil varsa bu topraklardan uzak olsun istiyoruz. Tümden bayrağımızın, milli birliğimizin var olması için tek bir vatandaşımızın bile dışında kalmayacağı bir süreç yaşamak istiyoruz. Bu memleket öyle kuruldu. Hala da o inançla dimdik ayakta. Allah’ın izniyle o da olacak. İyilik kazanır. İyiler kazanır. Kimse iyilikten geri durmasın.” GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul

‘Yolumuzu ayırırız!’

İmamoğlu’nun paylaşımına Yavuz Ağıralioğlu’nun yanı İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik de sert tepki gösterdi. Kavuncu, “Sayın İmamoğlu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, Sayın Genel Başkanımızın isminin, terörle arasına mesafe koymamış bir partinin temsilcisiyle, aynı paylaşım içerisinde anılmasını kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı. Çelik de “Sayın Akşener’i PKK’nın siyasi kolunun eş başkanı Buldan’la eşitleme kalkmak haddini aşmaktır. Unutmayın ki; siz HDP’nin değil, Millet İttifakı’nın belediye başkanısınız. Bakış açınız bu ise sizinle yolumuzu ayırırız” görüşünü dile getirdi.

Kaynak:Milliyet

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti’de gündem dokunulmazlıklar..Önceki Haber

AK Parti’de gündem dokunulmazlıklar..

Son dakika: Bingöl'de deprem!Sonraki Haber

Son dakika: Bingöl'de deprem!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar