Darbe imalı bildiride flaş gelişme!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Darbe imalı bildiride flaş gelişme!
Abone ol
Son dakika.. Darbe imalı bildiriye imza atan 104 emekli amiralle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Bildiriye imza atan ve şu ana kadar ifadesi alınmayan amirallerin de ifade işlemlerinin başladığı öğrenild.

104 emekli amiralin, 12 Mart, 27 Nisan muhtıralarını hatırlatan skandal bir bildiri yayınlamasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bugüne kadar gözaltına alınan 20 şüpheli amiralin ifadeleri doğrultusunda bildiride olan 84 amiral daha 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümünde ifadeye çağrıldı. "Devletin Güvenliğine ve Anayasal Düzene Karşı Suç İşlemek için Anlaşma" suçundan haklarında soruşturma yürütülen amirallerden 11'inin ifadesinin alınmasına başlanıldı.

Emekli 104 Amiral tarafından 3 Nisan'da 'Montrö Bildirisi' başlığı adı altında darbe çağrısını andıran bildirinin yayımlanmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu Başsavcı Vekili Veysel Kaçmaz tarafından yürütülen soruşturmada bugüne kadar TUSED Başkanı Emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan'ın ile Ergun Mengi'nin de aralarında bulunduğu 20 emekli askerin ifadeleri alınmıştı. 5 ve 16 Nisan tarihlerinde ifadeye çağrılan 20 emekli amiralin incelenen yazışmalarında, 141 emekli Amiralin bulunduğu ADMEK-2 adlı whatsapp grubundaki mesajlar da bildirinin hazırlanma fikrini emekli Amiral Metin Açımuz'un ortaya attığı, Emekli Amiral Işık Biren ise reaksiyon göstermeleri gerektiğini söyledikten sonra bildiriyi hazırlama görevini Ergun Mengi'ye verdiği ortaya çıkmıştı.

84 İSİM DAHA İFADEYE ÇAĞRILDI

Devam eden soruşturma kapsamında 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin yıldönümünde bildiride imzası olan 84 emekli amiral daha Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrıldı. Soruşturmanın bugüne kadar alınan şüpheli ifadeleri, HTS analizleri ve sonucu elde edilen deliler çerçevesinde yürütüldüğü, 84 emekli amiralin "Devletin Güvenliğine ve Anayasal Düzene Karşı Suç İşlemek için Anlaşma" suçundan ifadelerinin alınacağı öğrenildi. 84 amiralden ilk olarak ifadeye çağrılan 11 kişinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde ifadeleri alınmaya başladığı öğrenildi.

'YÜCE TÜRK MİLLETİ' BAŞLIĞINI O İSİM ATTIRMIŞ

Yazışmalarda, bildirideki "Yüce Türk Milleti'ne" başlığını 2010'da eşi Sunahanım Güven'in iddialarıyla gündeme gelen emekli Amiral İlker Güven'in attırdığı belirlenmişti. Sunahanım Güven, kocası İlker Güven'e "TSK'daki köstebek" diyerek "Deniz Kuvvetleri'ne ait bilgileri paşalar veriyor. O paşalardan biri de benim eşimdi. Eşim 1 numaralı köstebekti. Evdeki çantaların içinde 5 milyon dolar vardı. Deniz Kuvvetleri'nden çıkarılmış gizli belgeler evdeydi. Eşim evdeki 5 milyon doları alt kademedeki insanlara dağıtıyordu. Karşılığında gizli belgeleri alıyordu. Eşim bu belgelerin karşılığında her ay buluştuğu 2 kişiden 20 bin dolar alıyordu. Hatta 15 günde bir 50 bin ya da 100 bin dolar da ekstradan veriliyordu" demişti.

Mesajlarda, İlker Güven'in attırdığı başlığa emekli Amiral Işık Biren'in "iyi bir ibare" dediği görülmüştü.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dev huzur operasyonu!Önceki Haber

Dev huzur operasyonu!

Çavuşoğlu, 30-31 Mayıs'ta Yunanistan'ı ziyaret edecekSonraki Haber

Çavuşoğlu, 30-31 Mayıs'ta Yunanistan'ı z...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar