Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ile Ofislerinin 2019 yılı kesin hesabına göre harcaması 3 milyar 920 milyon lira

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ile Ofislerinin 2019 yılı kesin hesabına göre harcaması 3 milyar 920 milyon lira
Abone ol
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Oktay, Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşların 2021 Mali Yılı Bütçesi'nin sunumunu yaptı.

Sunumda Oktay, Cumhurbaşkanlığına doğrudan bağlı olarak kurulan yedi başkanlık, bir genel sekreterlik, dört ofis ve dokuz politika kurulunun çalışmaları kapsamında Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ile Ofislerinin 2019 yılı kesin hesabına göre harcamasının 3 milyar 920 milyon lira olduğunu duyurdu.

İletişim Başkanlığı’nın çalışmalarını da detaylı şekilde anlatan Oktay, "Türkiye ve Azerbaycan'a yönelik dezenformasyon girişimleriyle mücadele etmek için 'Türkiye Azerbaycan Medya Platformu'nun kurulması ve İslamofobiye karşı Türkiye-Malezya-Pakistan ortaklığında güçlü bir uluslararası medya ve iletişim merkezi kurulması, İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen işbirliği örnekleridir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, savunma sanayi alanındaki gelişmeleri de sıraladı:

Quote Message: ATAK helikopterimiz, BAYRAKTAR TB2 ve ANKA İHA’larımızın seri üretim ve teslimatları devam ederken, GÖKBEY helikopterimiz ve AKINCI İHA’nın seri üretimine yönelik test faaliyetlerinde son aşamaya gelinmiştir. İHA’larımız için yerli ve milli imkânlarla geliştirilen PD-170 motorumuzun teslimatları devam etmektedir. Test ve eğitim gemimiz TCG UFUK’un deniz kabul testleri başlatılmış, MİLGEM Projemizin beşinci gemisi TCG İstanbul Fırkateyni'nin inşa faaliyetleri hızlandırılmıştır. Bu ay içerisinde 'Yeni Tip Denizaltı' projemiz için stratejik süreçlerden birisini daha tamamladık. Proje kapsamında inşa edilmekte olan 6 denizaltımızda kullanılacak yerli ve milli imkanlarla geliştirdiğimiz Denizaltı Bilgi Dağıtım Sistemlerinin üretimini başarıyla gerçekleştirdik."

ATAK helikopterimiz, BAYRAKTAR TB2 ve ANKA İHA’larımızın seri üretim ve teslimatları devam ederken, GÖKBEY helikopterimiz ve AKINCI İHA’nın seri üretimine yönelik test faaliyetlerinde son aşamaya gelinmiştir. İHA’larımız için yerli ve milli imkânlarla geliştirilen PD-170 motorumuzun teslimatları devam etmektedir. Test ve eğitim gemimiz TCG UFUK’un deniz kabul testleri başlatılmış, MİLGEM Projemizin beşinci gemisi TCG İstanbul Fırkateyni'nin inşa faaliyetleri hızlandırılmıştır. Bu ay içerisinde 'Yeni Tip Denizaltı' projemiz için stratejik süreçlerden birisini daha tamamladık. Proje kapsamında inşa edilmekte olan 6 denizaltımızda kullanılacak yerli ve milli imkanlarla geliştirdiğimiz Denizaltı Bilgi Dağıtım Sistemlerinin üretimini başarıyla gerçekleştirdik."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Oktay'dan bağış eleştirilere yanıtÖnceki Haber

Oktay'dan bağış eleştirilere yanıt

İzmir'de PKK/KCK operasyonu: 16 kişiye gözaltıSonraki Haber

İzmir'de PKK/KCK operasyonu: 16 kişiye g...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar