Cumhurbaşkanı Erdoğan 53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Ödül Töreni'nde konuştu.
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
Önemli olan birileri ne yapıyor değil, birilerinin yaptığını geçebilir muyuz? Müslüman Türk'e bu yakışır, biz de bunu yapıyoruz. Millet Kütüphanesi'nin eşi benzeri yok. Batı'nın ahlaksızlığını değil, ilmini alacaksın, ona da kendi mührünü vuracaksın. Gençlerimizi okumaya, araştırmaya nasıl teşvik ederiz onun derdindeyiz. İstanbul'daki Rami Kışlası'nı bir kongre merkezi ve kütüphaneye dönüştürüyoruz.
ÜLKENİN UMUDUSUNUZ
Sizler bu ülkenin geleceğisiniz, umudusunuz. Evlatlarımıza, kendilerine, ailelerine, devletine, milletine en ideal hizmeti nasıl verebilecekse onu sağlama gayretindeyiz. Az önce perdede izledik, inşallah içinizden biri veya ikisi inşallah uzaya gidecek...
GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMANIN MÜCADELESİNİ VERDİK
Siz yorulmuyor musunuz diye soruyorlar. Ben de diyorum ki; gençlerle yürüyen insan yorulur mu? Enerjiyi sizden alıyorum. Aldığım enerjiyi de bir yere vermem lazım. Nereye, eserlere... Gençlerin önünü açmanın mücadelesini verdik. Bu ülkede darbe sadece siyaset kurumuna, milli iradeye yapılmadı. Gençlerimizin geleceği de karartıldı. Bakmayın siz bugün gençlerimiz için üzülüyormuş gibi yapanlara, biz bunların cemaziyelevvelini iyi biliriz. Şimdi hukuktan dem vuranlar geçmişte yapılan ayrımcılığa ses çıkarmadı, hatta çanak tuttu.
TERÖRİSTLERİ İNLERİNE GİRİP GÖMMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Şehitlerimizin on - on beş kat öldürülen teröristler var. Teröristleri inlerine girip gömmeye devam edeceğiz.
TEKNOFEST'İ SAMSUN'DA YAPACAĞIZ
81 vilayetimizin tamamında üniversite var. İstedik ki Hakkari'deki evladım İstanbul'a gitmesin. Hocalarımız Hakkari'ye gitsin. Kendi ilinde ders versin. Azerbaycan'da TEKNOFEST'teydik. Gençlerimize imkan verildiğinde neler yapabildiklerini bir kez daha gördük. Bu yıl inşallah TEKNOFEST'i Samsun'da yapacağız.
100 MİLYON YARDIMCI KAYNAK DAĞITACAĞIZ
Geçmişte ülkemizdeki en büyük sıkıntılardan biri ders kitaplarıydı. Ders kitabı bulamazdık. Siz teksir kağıdı neydi bilir misiniz? Biz bunları ağabeylerimizden satın alamazdık, vermezlerdi. Dedik ki, bu nesil bunları yaşamasın. Bu nesil bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamasın istiyoruz. Yaşamasın ki, çocuklar; iyi okuyun, düşünün, uygulayın ve neticeyi de alın. Öğrencilerimize 2003 yılından beri ücretsiz bu ders kitaplarını veriyoruz. Şu ana kadar 4 milyar kitabı ücretsiz dağıttık. Bir yenilik daha yapıyoruz. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında ücretsiz dağıttığımız ders kitapları ile birlikte yardımcı kaynaklarımızı da öğrencilerimize ulaştıracağız. Sene sonuna kadar 100 milyon yardımcı kaynak dağıtacağız. Bu yeni uygulamanın öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.
TÜRKİYE 7,3 BÜYÜME KAYDETTİ
Asım'ın Nesli gibi bir nesil için ülkenin tüm kaynaklarını seferber ediyoruz. Türkiye 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirecek. Milli teknoloji hamlesini sizlerle başarıya ulaştıracağız. Teknopark sayısını 5'ten 92'ye çıkardık. Ar-Ge kültürünü güçlendirdik. Türkiye ilk çeyrekte yüzde 7,3 büyüme kaydetti. İhracatımızın her ay rekor kırıyor olması bundan. İstihdam artıyor. Ar-Ge yapan gençlerimizle bu rakam daha da yukarı çıkacak. Uluslararası bilim olimpiyatlarında ülkemizi temsil eden gençlerimiz üstün başarılarla bizleri gururlandırıyor.
35 BİN KİŞİ SİSTEME KAYDOLDU
2023 yılında bir Türk vatandaşını uzaya göndereceğimizi ilan etmiştik. 35 bin kişi sisteme kaydoldu. Başvurular 23 Haziran akşamına kadar devam edecek. Bu milli göreve ilgi gösteren herkese şükranlarımızı sunuyoruz.
ŞU ANDA ÜRETİME YETİŞEMİYORLAR
Aklınca alay edenlere de rastlıyoruz: Biri çıkmış her şey bitti sıra uzaya mı geldi diyor. Bunların vizyonu buna yetmez. Bunlar gökyüzüne kağıttan uçak bile fırlatamaz. Bunlar dün İHA'larla da alay ediyordu, şimdi bizim İHA'mız, SİHA'mız, AKINCI'mız var mı? Var. Şu anda üretime yetişemiyorlar. Artık bunların mühimmatını da biz yapıyoruz. BAYKAR sağ olsun başladı çalışmayı. Hem o İHA'yı hem yetmez dedi SİHA'yı ve şimdi de ailece AKINCI'yı ürettiler. Bu üretim devam ediyor, artık biz, bize çalışıyoruz. İşte Türk'ün gücü buradan geliyor. Bir uzay yarışında neler yapılabileceğini ortaya koyuyoruz, biz uzay yarışında olacağız hem de en ön saflarda olacağız. Belki de şimdi bu salonda o göndereceğimiz evladımız. Bu yarışı da müptezel zihniyetlerle değil, sizler gibi gözü uzayda olan pırıl pırıl gençlerimizle TEKNOFEST kuşağıyla kazanacağız.
Yorum Yazın