Boğaziçi sapkınları yakalandı: 4 kişiye göz altı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Boğaziçi sapkınları yakalandı: 4 kişiye göz altı
Abone ol
Boğaziçi Üniversitesi önünde Kâbe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 4 şüpheliden 2’si tutuklandı, 2’si ise “ev hapsi” şartıyla serbest bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi LGBT topluluğu üyelerinin önceki gün üniversite önünde giriştiği kirli provokasyon büyük tepki topladı. Cuma günü üniversitenin sapkın "LGBTİ+" kulübü üyelerince rektörlük binası karşısında gerçekleştirilen sözde resim sergisinde, üzerine LGBT bayrağı montajlanmış, Kâbe fotoğrafı yere serilmişti. İnfiale neden olan olay sonrası, çirkin saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yanı sıra İstanbul Valiliği, İçişleri ve Adalet bakanlıkları soruşturma başlattı.



 Valilikten yapılan açıklamada çirkin saldırı kınandı. Açıklamada, soruşturma kapsamında sözde etkinliği düzenlediği tespit edilen D.D., S.N.B, H.K. ve S.C.U. adlı şüphelilerin yakalandığı, "Halkın dini değerlerini alenen aşağılamak" suçlamasıyla 2 şüphelinin de arandığı bilgisine yer verildi.
 Savcılıkça ifadesi alınan 4 şüpheli dün nöbetçi sulh hâkimliğine gönderildi. Şüphelilerden ikisi "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama" suçundan tutuklanırken, 2'si de "konutunu terk etmeme" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Boğaziçi Güzel Sanatlar Kulübü'nde yapılan aramada ise söz konusu resmin asıldığı pano, afiş ve pankartlar ele geçirildi. Yapılan aramaya ilişkin polis kamerası görüntülerinde, terör örgütü PKK'ya ait sembol ve dokümanların yer alması dikkatlerden kaçmadı. Bu olayla ilgili de resen bir soruşturma daha başlatıldığı belirtildi.
Yüksek Öğretim Kurumu da (YÖK) bir açıklama yaparak kirli provokasyonu kınadı. Açıklamada, üniversitelerin sadece bilimsel faaliyetlerin yapıldığı yerler olmadığı, aynı zamanda ahlaklı ve dürüst vatandaşlar yetiştiren kurumlar olduğu belirtildi.



HESAP VERECEKLER
İslam'a yönelik çirkin saldırı, sosyal medyada infiale neden oldu. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Kâbe'mize karşı yapılan bu ahlaksızlığın sorumluları hukuken hesap vereceklerdir" diyerek tepkisini dile getirdi.
 TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Bazı meczuplar tarafından milletimizin kıblesi mukaddes Kâbe'ye yapılan saygısızlığı kınıyorum" dedi.
 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Nefret yüklü ve sapkın eylemlerin Boğaziçi Üniversitemize gölge düşürmesine herkes karşı koymalıdır" ifadelerine yer verdi.
 Sapkın provokatörleri şiddetle lanetlediğini belirten AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise "İslam düşmanlarına milletimiz asla fırsat vermeyecektir. Müslümanların kıblesi Kâbe'mize karşı yapılan bu ahlaksızlığın sorumluları hukuken hesap vereceklerdir" dedi.

GAFLETTİR, DALALETTİR HÜSRANDIR
CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ 
İBRAHİM KALIN: Bu sapkınlık hem kanun önünde hem de maşerî vicdanda hak ettiği cezayı alacaktır. Eylemleriniz gaflettir, dalalettir, hüsrandır.
CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN: Gözleri kör, kalpleri mühürlü azınlık, maşeri vicdanda mahkûm edilmiştir. İfsatlarınızı önlemezsek veyl olsun bize.
ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL: Gönülleri nefretle paslanmış hadsizlerin kutsalımız Kâbe'ye saygısızlığına hukuk göz yumamaz. Alçaklığa karşı İstanbul Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştır.
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ: Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacağız ve bu saygısızlığı yapanlar hakkında yasal yollara başvuracağız.

EBREHE'DEN NE FARKINIZ KALDI
Çirkin provokasyona sosyal medyadan da çok sayıda tepki yağdı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da #BogaziciLGTBRezaleti#KabeKutsalımızdır başlıklarında binlerce kullanıcı tepkilerini dile getirdi.
Tepkisini dile getiren isimlerden SABAH Yazarı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ise yaptığı paylaşımda "Kutsalımız olan Kâbe'nin resmini yere serecek kadar nefret dolu olanlar, zerre kadar onurunuz olsaydı, Kâbe'nin üzerinde ezan okuyan eski köle Bilal'in insanlığa sunduğu mesajı düşünür böyle ahlaksızca bir rezalete imza atmazdınız. Ebrehe'den ne farkınız kaldı? Kâbe kutsalımızdır" ifadelerine yer verdi.
BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar da ABD'li İslam savunucularından Malcom X'in, "İnancımıza, inançlara, kutsallara hakaret; fikir özgürlüğü değil, azgınlıktır, alçaklıktır" sözlerini paylaştı.









Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fuat Oktay'dan Kabe fotoğrafının yere serilmesine tepki 'Türk yargısı hak ettikleri cezayı verecektir'Önceki Haber

Fuat Oktay'dan Kabe fotoğrafının yere se...

MHP'li Ersoy: Okul projesi, Türkiye ve Azerbaycan arasında “iki millet, tek devlet” anlayışının bir nişânesiSonraki Haber

MHP'li Ersoy: Okul projesi, Türkiye ve A...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar