Bill Gates, 'gelecekteki olası bir pandemi' için çağrıda bulundu! İşte olası tedbirler için yapılması gerekenler!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bill Gates, 'gelecekteki olası bir pandemi' için çağrıda bulundu! İşte olası tedbirler için yapılması gerekenler!
Abone ol
Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Covid-19 salgını ile ilgili yaptığı açıklamaları ile sık sık gündeme geliyor. Gates, yine çok konuşulacak bir açıklamada bulundu. Gates, kendisiyle ilgili çıkan sosyal medyadaki iddiaların ulaştığı boyuta şaşırdığını ifade ederken bir sonraki salgın için rota çizdi.

3 BİN KİŞİLİK ACİL MÜDAHALE KADROSU

Bill Gates, 'gelecekteki olası bir pandemi' için küresel bir alarm sistemi, 3 bin kişilik acil müdahale kadrosu ve hızlı test yapılması için çağrıda bulundu.

Yazısında "Geçen yılın zorluklarının tekrar yaşanmasını önlemek için, pandemiye hazırlık en az savaş kadar ciddiye alınmalıdır" diyen Gates "Dünya, Covid-19 salgınına hazır değildi. Sanırım sonraki daha farklı olacak" diye ekledi.

MALİYETİ ÇOK GÖRÜNEBİLİR AMA...

Bir sonraki pandemi geldiğinde, 'her hafta dünya nüfusunun %20 kadarını test edebilen dev tanı platformları' görmeyi umduğunu söyleyen Gates "Maliyet çok gibi görünebilir ancak hiçbir şey COVID-19'un 28 trilyon dolara yakın zararıyla karşılaştırılamaz" dedi.

HAKKINDAKİ İDDİALARA YANIT

Öte yandan Bill Gates koronavirüs salgını süresince kendisiyle ilgili çıkan "çılgın" ve "kötü" komplo teorilerinin ulaştığı boyuta şaşırdığını ve bu teorilerin arkasında yatan nedeni araştırmak istediğini söyledi.

Gates Reuters'a yaptığı açıklamada, kendisi ve Fauci ile ilgili sosyal medyada dolaşan ve sayısı milyonlara ulaşan "çılgın komplo teorilerinin" büyük olasılıkla salgının yarattığı korku ortamı ve sosyal medyanın hayatımızdaki rolünün artması nedeniyle yayıldığını düşündüğünü söyledi.

Gates "Bu teorilerde benim ve Dr. Fauci'nin adının geçeceğini kimse tahmin edemezdi. Bundan dolayı şaşkınlık duyuyorum ve yakın zamanda biteceğini umuyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Oktay: "5G’ye mümkün olan en kısa süre içinde yerli ve milli imkânlarla geçmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz"Önceki Haber

Oktay: "5G’ye mümkün olan en kısa süre i...

MHP'li Kalyoncu: "Konu kutup bölgelerinde buzulların erimesi belgeseli olmaktan çıkmış ve günlük hayatımızın gerçeği haline gelmiştir!"Sonraki Haber

MHP'li Kalyoncu: "Konu kutup bölgelerind...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar