Ak Parti'li vekil Yücel Menekşe, Türk Kadınlarına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 86. yıl dönümünü kutladı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ak Parti'li vekil Yücel Menekşe, Türk Kadınlarına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 86. yıl dönümünü kutladı!
Abone ol
Ak parti Nevşehir Milletvekili Yucel Menekşe 5 Aralık 1934'te Türk Kadınlarına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 86. Yıl dönümünü kutlayarak bir mesaj yayınladı.

AK Parti Nevşehir, Milletvekili Yücel 5 Aralık Türk kadınlarına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesinin 86. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yücel Menekşe mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Medeniyetimizde kadınlarımız, tarih boyunca devlet işlerinde, çalışma hayatında ve aile içinde etkin bir yer tutarak kadim kültürümüzün şekillenmesine büyük katkı sağladığı herkesin malumudur. Kadınlarımız, Kurtuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz’da milli iradeye ve istikbalimize nasıl sahip çıktılarsa, bugünde ülkelerine öyle sahip çıkmaktadırlar. "

Menekşe: "Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, siyasi hayatta hak ettiği rolü üstlenebilmeleri için 5 Aralık 1934 yılında Anayasa ve Seçim Kanunundaki yasa değişikliğiyle kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi anlamlıdır. Birçok ülkeden seneler önce kadınlarımıza seçme seçilme hakkının verilmesi büyük bir gururdur. Yönetimden eğitime, çalışma hayatından sosyal yaşama kadar kadınlara yönelik ayrımcılık içeren her türlü anlayışın ortadan kaldırılması şarttır. Kadınların ve ailenin güçlendirilmesi için daha çok çalışmamız lüzumludur. Demokrasiye ve insan haklarına sahip çıkarak toplumsal adalet duygusunu pekiştirmemiz kaçınılmazdır. Bu duygularla kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 86. Yıl dönümü ve Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyor, tüm kadınlarımıza en derin saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Dünya Mühendisler Günü' mesajıÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Düny...

Ermenistan'ın savaştaki silah kaybı 4,8 milyar dolar olduğu saptandı!Sonraki Haber

Ermenistan'ın savaştaki silah kaybı 4,8...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar