© Tüm hakları saklıdır © 2020 Bizimbasin.com

Saxenda iğnesi zayıflatıyor

Bu ilaç kilo ve obezite sorunu olanları anında zayıflatıyor!

İlaçla ilgili 5 yıl klinik testler yapıldı.Bütün bunlardan olumlu sonuç alındıktan sonra bu konuda dünyadaki 1 numaralı otorite olan Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) ilaca ruhsat verdi.
Bu aslında bir iğne... İğnenin Amerika'dan vize almasından sonra  Avrupa'da onay için Avrupa İlaç Ajansı (EMA)'ya başvuruldu.
EMA'da yaklaşık 1 yıl süren araştırmalardan sonra reçete ile satılmak koşuluyla iğneye vize verdi.
Saxenda adı verilen iğne, tıpkı şeker hastalarının hergün insülün vurulması gibi hergün düzenli olarak mide bölgesine vuruluyor. Yanında diyet ve spor tavsiye edilen iğne, beyinden tokluk hisse yayılmasına neden oluyor. Hormon GLP-1 (glukagon-benzeri peptid) i ayarlayarak açlığa çare oluyor.
İğnenin zayıflamanın dışında kan basıncını yani tansiyonu da düzenlediği belirtildi. Bunun yanında iğne vurulan hastaların tamamına yakınında iyi kolestrol yükseldi.
Bu iğneyi vurulan şişmanların yılda yaklaşyık 10 kilo verdikleri bildirildi.
Firmadan yapılan açıklamada Saxenda iğnesini kullananların çok azında yorgunluk, baş dönmesi ve karın ağrısına rastlandığı açıklandı.
İlacın Avrupa'da satışa çıkmasıyla birlikte görüş açıklayan diyetisyenler bunun bir mucize olduğunu belirtirken tek sorunun fiyatının yüksekliği olduğunu söylediler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER