© Tüm hakları saklıdır © 2020 Bizimbasin.com

MHP'li Öztürk'ten Ayasofya açıklaması

Fetih, kelime anlamı olarak, “Açmak” manasına gelir. Bundan maksat bir kilidi açmak demek olsa da manevi/ulvi manası ise gönülleri açmak, gönülleri fethederek İslamiyet’e ısındırmak demektir. Yüce atalarımız da fetihleri bu motivasyonla yapmışlardır.

Bu kutlu fetihlerden birisi, belki de en büyüğü şüphesiz ki İstanbul’un fethidir. İstanbul’un merkezinde yer alan büyük mabed yani ebedi adıyla Ayasofya Camii, Türk-İslam geleneğine göre İstanbul fethedildikten sonra Müslümanların ibadethanesine dönüştürülmüştür.

Ayasofya, Hz. Peygamberin müjdesine nail olmuş olan Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği İstanbul’un simgesi, minarelerinden yükselen ezanı ise fethin cihana yansıyan kutlu yankısıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Cumhur İttifakı’nın iradesiyle bu kutlu mabed,aslına rücu etmiştir.

Hal böyleyken bugüne kadar yaptıkları yayınlarla millet, mukaddesat ve devlet düşmanlığını sürdürmüş olan bir gazete Ayasofya’nın aslına rücu etmesini “felaket” olarak görmüş ve manşetine taşıyarak yeni bir düşmanlığa imza atmıştır.

Akl-ı selim insanlara sorarım: “Ayasofya’yı yeniden cami olarak görmek kimleri/hangi mihrakları kahreder? Allah’a davetin adı olan ezanı Ayasofya’dan duymaktan rahatsız olmak köhnemiş ve kararmış bir kalbe sahip olmak değil midir?”

Merhum Cemil Meriç, “Olimpos Dağı’nın çocukları Hira Dağı’nın evlatlarını asla kabullenmeyecekler” demişti. Bizler Hira’da inen ilk ayetin yolunu takip ediyoruz, siz kimin izindesiniz? Bizler milletin sözcülüğünü yapıyoruz, siz kimin kalemşörlerisiniz?

Çok şükür büyük bir ferasete sahip olan Türk milleti, sizlerin gerçek yüzünüzü, takiyye altında sakladığınız sinsi ve baskıcı emellerinizi bilmektedir. Değirmenine su taşıdığınız zillete de Türk milleti gereken cevabı sandıkta verecekverecektir. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER