© Tüm hakları saklıdır © 2020 Bizimbasin.com

MHP'li Gaziantep vekili Atay: "25 bin FETÖ sanığı firarda"

MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bütçeleri hakkında Milliyetçi Hareket Partisi adına konuşmak üzere söz aldı.

Güvenlik güçlerinin yurt içinde ve yurt dışından gelebilecek her türlü tehlikelere ve terörizme karşı bütün tedbirler eksiksiz aldığını kaydeden Atay, “313 bin 729 Emniyet personeli, 203 bin 019 Jandarma personeli, 7 bin 89 Sahil Güvenlik personeli, 55bin 609 Güvenlik Korucusuyla sahada bulunan iç güvenlik organizasyonları, güvenlik güçleri tarafından uyum içerisinde uygulanmakta devletimize karşı yurt içinde ve yurt dışından gelebilecek her türlü tehlikelere ve terörizme karşı bütün tedbirler eksiksiz alınmaktadır” diye konuştu.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK İLKESİ

Terörle topyekûn mücadelede kararlılık ilkesinden taviz verilmediğini aktaran Atay, şunları kaydetti: “Ülkemizi bölme, istikrarsızlaştırma hedefiyle harekete geçen terör odaklarına karşı  en güzel cevap sahada  verilmiştir. Nokta atışı operasyonlarla terör bileşenleri kaynağında yok edilmiş, alınan sosyal, ekonomik, idari tedbirlerle terörle mücadelede süreklilik sağlanmıştır.  Kesintisiz operasyonlarla terörü kaynağında yok etme stratejisi benimsenmiş, böylece sürekli olarak alan hakimiyeti sağlanmıştır.  Savunmadan ziyade sürekli taarruz haliyle kararlı bir şekilde terörle mücadeleye devam edilmiştir ve edilmeye devam edilmektedir. Buna bağlı olarak hareket alanı kısıtlanan teröristlerin maddi destekleri azalmış, lojistik destekleri kesilerek aktarım kapasiteleri daraltılmıştır.”

YURT İÇİNDEKİ TERÖRİST SAYISI YÜZDE 87 AZALDI

2020 yılı Kasım ayı itibarıyla 76 büyük, 307 orta çaplı, 99 bin 202 kırsalda, 2 bin 905 şehirlerde, toplam 102 bin 113 iç güvenlik operasyonuyla teröristlerin âdeta çembere alındığını ifade eden Atay,  şu bilgileri paylaştı: “Türk devletinin demir yumruğuyla tanışmışlardır. Sınır ötesinde yapılan Pençe Harekâtları, içeride Kıran, Yıldırım ve Kapan Operasyonlarıyla desteklenmiş ve çok olumlu sonuçlar alınmıştır. PKK/PYD-YPG terör örgütü 2015 yılında 2.817 eylem gerçekleştirmişken yapılan bu özverili çalışmalar neticesinde, terörle topyekûn mücadele operasyonları neticesinde 2020 yılında bu rakam 287’ye kadar düşmüştür yani terör örgütünün eylem yapma kapasitesi yüzde 90 düşürülmüş bulunmaktadır. Yurt içi teröristlerin mevcudu 1 Temmuz 2016 itibarıyla 2 bin 780 civarındayken 2020 Kasım ayı itibarıyla bu rakam 320’ye düşmüştür yani ortalama yurt içindeki terörist mevcudu yüzde 87 oranında azaltılmıştır. Yapılan çalışmalar ve terörle kararlı mücadeleyle inşallah kısa zaman içerisinde PKK terör örgütünün yurt içinde kökü kazınacaktır. 2014 yılında 5 bin 558 yeni katılım olan PKK terör örgütüne katılım 2020 Kasım ayı itibarıyla 52’de kalmıştır. Yapılan ikna çalışmaları sonucunda 2016 yılından bu yana bin 856 terörist terör örgütünden kaçarak devletimize sığınmıştır.”

4,5 MİLYAR LİRA BORÇ ÖDENDİ

Teröristlerle girişilen bu amansız mücadelede bazı idari tedbirlerin de alındığını söyledi.  Atay, “Devletin ve milletin kaynaklarını teröristlerin hizmetine sunmaya çalışan 3 büyükşehir, 5 il, 34 ilçe, 7 belde olmak üzere 49 belediye başkanı, 93 belediye meclis üyesi, 22 il genel meclis üyesi olmak üzere 115 belediye meclis üyesi ve 85 köy muhtarı Anayasa ve kanunların İçişleri Bakanlığımıza verdiği yetki çerçevesinde haklarında devam eden adli ve idari soruşturmalar kapsamında görevden uzaklaştırılmıştır. Bu idari tedbirler sonrası teröre aktarılan 9,2 milyar TL tutarında kaynak, yatırım ve hizmetler için kullanılmış, ayrıca bu belediyelerin de 4,5 milyar lira borcu ödenmiştir” şeklinde konuştu.

FETÖ İLE MÜCADELEDE SON DURUM NE?

FETÖ’yle mücadelenin de hız kesilmediğine dikkati çeken Atay, şöyle konuştu: “Kasım 2020 itibarıyla toplamda 612 bin 870 kişiye işlem yapılmış, 292 bin 703 kişi gözaltına alınmış, 96 bin 945 kişi tutuklanmıştır. Hâlen cezaevinde 25 bin 655 kişi tutuklu bulunmaktadır, 25 bin 048 FETÖ sanığı hâlen firari durumdadır. DEAŞ terör örgütüne 2020 yılı içerisinde bin 135 operasyon yapılmış, 2 bin 295 kişi gözaltına alınmış, 571 kişi tutuklanmıştır. Bu örgüt mensubu 262 teröristin 204’ü sağ, 58’i teslim olmak suretiyle etkisiz hâle getirilmiştir. 2020 yılı içerisinde bu operasyonlarda ve terör saldırılarında 25 güvelik personelimiz ve 28 sivil vatandaşımız şehit olmuştur. Hepsine Allah’tan rahmet diliyor; yaralanan 103 güvenlik personeline sağlık diliyor, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.”

“UZMAN ÇAVUŞLARIMIZ, GELECEK KAYGISI YAŞAMAMALIDIR”

Atay, konuşmasında uzman çavuşların sorunlarına da değindi: “Vatanın birliği ve bütünlüğü, devletimizin güvenliği için girişilen bu mücadelede ön saflarda bulunan ve vatan savunmasında en fazla şehit veren uzman çavuşlarımız, gelecek kaygısı yaşamamalıdır. Çocuklarını, eşlerini, anne ve babalarını geride bırakıp teröristlerle mücadele ederken, en önde şahadete koşarak giden bu kahramanlarımızın her an işsiz kalma korkusuyla yaşamaları, emekli olsalar bile birlikte omuz omuza mücadele ettikleri subay ve astsubayların faydalandığı bir çok sosyal ve mali haklardan mahrum bırakılmaları hakkaniyete aykırı ve üzücü bir durumdur. Vatan müdafaasının sözleşmeye sığdırılamayacağı bilinmesi gereken bir husustur. Uzman erbaşlarımıza yani uzman çavuşlarımıza bir an önce kadro tahsis edilmeli, özlük hakları düzenlenmeli, hizmetinde bulundukları kurumların sosyal imkânlarından diğer personelle birlikte eşit bir şekilde bu kahramanlarımız da faydalandırılmalıdır.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER