© Tüm hakları saklıdır © 2020 Bizimbasin.com

MHP'li Fendoğlu, Turgut Özal Tabiat Parkını inceledi

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Orduzu Pınarbaşı'nda Turgut Özal Tabiat Parkı içerisindeki genel revizyon çalışmalarını incelemelerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Orduzu Pınarbaşı'ndaki Turgut Özal Tabiat Parkı içerisinde bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından yapılan genel revizyon çalışmalarını inceledi. 
MHP Malatya Mlletvekilli Fendoğlu devam eden çalışmaları yakından inceleyerek, Park ve Bahçeler Daire Başkanı Berkan Samanlıoğlu'ndan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Fendoğlu, düzenleme çalışmalarında görev alan belediye personeliyle de sohbet etti.


MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün Büyükşehir Belediyemizin Orduzu Pınarbaşı'nda mesire alanında yapmış olduğu çalışmaları yerinde görmek üzere geldik. Halihazırda Büyükşehir Belediyemizin Turgut Özal Tabiat Parkı (Orduzu-Pınarbaşı), İnderesi Tabiat Parkı ve Horata Tabiat Parkı olmak üzere 3 tane tabiat parkı bulunuyor.


MALATYA'NIN RUHUNA YAKIŞACAK
Büyük parklarımız içerisinde dördüncü olarak da  Kernek Parkımız var. Malatya'mızın tarihinde, kültüründe ve geçmişinde çok önemli yere sahip olan Kernek Parkımız bugünlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'ın Malatya'nın ruhuna yakışır bir şekilde eski haline getirilmesine yönelik çalışmalarıyla Malatya'da hemşerilerimizden büyük bir takdir gördüğü diğer bir park alanımızdır.


EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Orduzu Pınarbaşı çocukluğumuzun geçtiği yerlerden birisiydi. Şimdi gerçek anlamda Malatya'ya ve Malatyalılara yakışır hale  gelmiştir. Burada emeği geçen başta Park Bahçeler Daire Başkanı Berkan Samanlıoğlu'na, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Yurt dışına gidenler bilir Avrupa'nın her yerinde  ülkelerinin en büyük övünç kaynağı parklar bahçeler, kültür alanları, sanat sokakları ve müzeleri ile övünürler.
Malatya'da bu yönde Selahattin Başkanla özellikle müzeler ve mahalle kültürlerine geçmişe sahip çıkma noktasında yapmış olduğu çalışmalar yerindedir.
Bu anlamda bunu kültürel anlamda yapılan çalışmaları destekleyecek mesire alanları, tabiat parkları ile birlikte doğal yaşam alanları oluşturulması da ekonomimize katkı sağlayacağı gibi  Malatyalı hemşerilerimize de kültürel sosyal yaşam alanı sağlayacaktır.


DOĞAMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ
Bizlere düşen görevde birinci vazifemiz mümkün mertebe bu yerlere sahip çıkıp doğamıza tabiatimiza ve kültür varlıklarımıza sahip çıkmak olacaktır.
Pandemi süreci bittikten sonra tüm Malatyalı hemşehrilerim bu alanlarımızı gezerek ne demek istediğimizi anlayacaklardır.
Bu vesile ile tüm hemşerilerimizin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor ve ve yakın zamanda kavuşacağımız Ramazan Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum.”


SAMANLIOĞLU'NUN SÖZLERİ
Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Berkan Samanlıoğlu da, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada şunlaürı söyledi:
“Sayın vekilim öncelikle hoş geldiniz ayaklarınıza sağlık. Malatya Büyükşehir Belediyesi 2.5 milyon metrekare bir alanda hizmet etmek de park olarak en büyüklerinden bir tanesi olan Orduzu Pınarbaşı mesire alanı dediğimiz ve milli parklar bölgesinin parkımız. Su kaynağımız çıktığı bölge ve çevresini genel bir revizyon yapmış bulunmaktayız. Çalışmalarımız en kısa sürede bitirilmek üzere planlanmış ve devam etmektedir. İnşallah bayramdan sonra halkımızı burada dinlenmeye, eğlenmeye ve istirahat etmeye bekliyoruz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER