© Tüm hakları saklıdır © 2020 Bizimbasin.com

MHP'li Ersoy: Okul projesi, Türkiye ve Azerbaycan arasında “iki millet, tek devlet” anlayışının bir nişânesi

MHP’ Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından “Şuşa’da 9 derslikli ilkokul” yapılması projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de destekleriyle hayata geçirilme aşamasında olduğunu belirtti.

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy:

Bu bağlamda Genel Başkan Yardımcımız Sn. Prof.Dr. Mevlüt Karakaya, Ülkü Ocakları Genel Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sn. Ahmet Yiğit Yıldırım ile Genel Başkanımızın Başdanışmanı ve yüksek mimar Sn. Yusuf Ziya Günaydın projeyi başlatmak üzere son kontroller için Azerbaycan’a gitmişlerdir.

 İsmi Üzeyir Hacıbeyli olarak belirlenen söz konusu okul projesi hayata geçirildiğinde, Türkiye ve Azerbaycan arasında “iki millet, tek devlet” anlayışının bir nişânesi olmasının yanı sıra, bütün Türk dünyası için dünden bugüne, bugünden yarına yeni bir meşale olacaktır.

 Temelsiz ve sun’i gündemi mahâret zanneden bir takım zevat, bu önemli hâdiseyi görmezden gelse de, şuurlu ve hasbi yürekli vatandaşlarımız her şeyin farkında olup bu vesile ile millet iradesinin Devlet idaresine yansımasını net bir şekilde görmektedirler

 Söz konusu irâde Suriye başta olmak üzere Libya ve Doğu Akdeniz’de nasıl ülkemizin ve milletimizin çıkarları için canhıraş bir şekilde inisiyatif almışsa, Karabağ’da da aynı şekilde Azerbaycan’lı kardeşlerimizin yanında olmuştur.

Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli liderliğindeki Milliyetçi Hareket Partisi’de; “önce ülkem ve milletim” düsturunun bir gereği olarak, söz konusu inisiyatiflerin alınmasında hükûmetimizin yegâne ve en büyük destekçisi olmuştur.

Gelinen noktada Karabağ âzad olmuş, Azerbaycan’ın kadim şehri ilelebet işgalden kurtarılmıştır.

Ülkücü hareketin hafızasının önemli noktalarından olan Karabağ’da, dünya var olduğu sürece Azerbaycan’ın şanlı bayrağı dalgalanacaktır.

Aynı şekilde Genel Başkanımızın vesilesiyle Şuşa’da yapılacak ilkokul, taşıdığı mânâ ve ruh itibariyle derin bir anlam ifâde etmekle birlikte ülkücü ve milliyetçi hareketin Liderinin şuurlu hamlelerine bir örnektir.

Liderimiz Devlet Bahçeli, hamâset değil, ferâsetdir.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER