© Tüm hakları saklıdır © 2020 Bizimbasin.com

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı'dan, 'Sigara'nın kalp damar rahatsızlıklarına etkisi!'

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı, sigaranın neden olduğu hastalıklar ve sigara kullanımının kalp damar rahatsızlıklarına yarattığı etkiler hakkında bilgiler verdi.

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı: “Türkiye'de yılda 35 bin kişi sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmektedir.  Koroner kalp hastalığının en önemli nedenlerinden biri olan sigara, HDL'yi yani iyi kolesterolü azaltıp LDL yani kötü kolesterol düzeyi ile trigliseridleri artırarak, kalp hastalıklarına neden olmaktadır. “ dedi

Ayrıca sigara içenlerde daha sık yüksek tansiyon görülmekte ve ilaç tedavisi de genellikle işe yaramamaktadır diyen Amasyalı, “Kanın pıhtılaşmasını sağlayan fibrinojenin de sigara içenlerde arttığı ispatlanmıştır. Yine kanın damar duvarında pıhtılaşmasını sağlayan trombositlerin çökme hızı, sigara tiryakilerinde artmaktadır.” şeklinde ifade etti.

Koroner kalp hastalığının şiddeti ve geçirilen kalp enfarktüsü tehlikesinin, bir gün içinde tüketilen sigara sayısı ile doğru orantılı olarak arttığını ifade eden Amasyalı, bunun kesin olarak ispatlandığını belirtti. Amasyalı, Günde sadece 1-4 adet sigara içilmesi koroner kalp hastalığı riskinin iki kat artırmakta olduğunu ve günde 5-14 sigara tüketimi ise bu riski 3 kat artırdığını bildirdi.

Sigara kullanımı ve kalp damar rahatsızlıklarına etkisi ile ilgili detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Basri Amasyalı ile iletişime geçebilirsiniz.

Prof. Dr. Basri Amasyalı - Kardiyoloji Uzmanı
Tel: 0312 292 99 00 - 0533 081 26 62
www.basriamasyali.com – info@basriamasyali.com

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER