© Tüm hakları saklıdır © 2020 Bizimbasin.com

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı'dan, 'Nabız düşüklüğü tedavisi' hakkında

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı, Nabız düşüklüğü tedavisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Basri Amasyalı, Nabız düşüklüğü tedavisi hakkında açıklamaları şöyle: 

Sağlıklı bir insanda nabız istirahat halinde iken dakikada ortalama 60 ile 100 atım arasında olmalıdır. Nabzın bu değerden düşük olması “nabız düşüklüğü”; yüksek olması ise “yüksek nabız” yani “taşikardi” olarak adlandırılır.

Genel olarak yetişkinlerde nabız sayısının 60’ın altında olmasına tıp dilinde “bradikardi” yani nabız düşüklüğü denir. Bu durumda hastaların hemen hemen hepsinde genel bir yorgunluk ve çabuk yorulma hali vardır.

Nabız düşüklüğünün tedavisinde önemli olan; nabız düşüklüğüne neden olan rahatsızlığın tespit edilmesidir. Nabız düşüklüğü şikâyeti, akla ilk olarak kalp sağlığı ile ilgili sorunları getirir. 

Nabzı yükseltmenin tek ve kolay yolu kalp pili takılmasıdır. Kalpte nabız düşüklüğüne yol açan sorun geçici değilse ve bazı tedbirler ile düzeltilemiyor ise tek tedavi seçeneği kalp pili takılmasıdır. Ancak her nabzı düşük hastaya kalp pili takılmaz. Her türlü tedbir alındıktan ve düzeltilebilecek sorunlar düzeltildikten sonra nabız seviyesi istenilen düzeye çıkartılamıyor ise kalp pili takılması çoğu vakada gerekmektedir.


Nabız düşüklüğü tedavisi ile ilgili daha detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Basri Amasyalı ile iletişime geçebilirsiniz.

Prof. Dr. Basri Amasyalı - Kardiyoloji Uzmanı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER