© Tüm hakları saklıdır © 2020 Bizimbasin.com

Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı'dan, Koronavirüste D-vitaminin önemi!

Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı, D vitamininin vücuda yararları, koronavirüsteki başarılı rolü hakkında önemli bilgiler paylaştı. Amasyalı'nın altığı çizdiği önemli detaylardan biride, D-vitaminin vücuttaki seviyesinin azalmasıyla koronavirüse yakalanma riskininde arttığı oldu. İşte Amasyalı'dan dikkat çeken tespitler..

Prof. Dr. Basri Amasyalı: Güneşten gelen organik vitamin, D- vitamini, bağışıklığımızı desteklemekle kalmıyor kemik gelişimine, vücuttaki kalsiyum dengesine ve birçok organın düzenli çalışmasına katkıda bulunuyor."dedi.

Son dönemde yapılan çalışmalar, vücuttaki D-vitamini seviyesi azaldıkça COVID-19’a yakalanma riskinin arttığını gösterdiğini ifade eden Amasyalı: "Aynı zamanda, vücuttaki D-vitamini seviyesi normal ve normalin üstünde olanların COVID-19 tedavi sürecinde başarılı sonuçlar elde edilmiştir." şeklinde belirtti.

Dolayısıyla, içinde bulunduğumuz COVID-19 salgını sürecinde bağışıklık sistemimizi destekleyecek yeterli miktarda D-vitamini alımı önem kazanmış durumdadır diyerek sözlerini şöyle sürdürdü, "Fakat tansiyon hastasıysanız D-vitamini kullanırken mutlaka uzman bir doktora danışmanızı öneriyoruz. Çünkü bilinçsiz D-vitamini alımı tansiyonu yükseltiyor ve tansiyon krizlerine sebep olabiliyor." 

Amasyalı: "Günlük D-vitamini alım miktarınızın 10 bin üniteyi geçmemesini öneriyoruz." dedi.

D-vitamini ve tansiyona etkileri hakkında daha detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Basri Amasyalı ile iletişime geçebilirsiniz.

Prof. Dr. Basri Amasyalı - Kardiyoloji Uzmanı
Tel: 0312 292 99 00 - 0533 081 26 62 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER