© Tüm hakları saklıdır © 2020 Bizimbasin.com

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Basri Amasyalı'dan, Bayılma tedavisi hakkında önemli açıklamalar

Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr. Basri Amasyalı, insan vücudunda aniden gelişen geçici şuur kaybı olarakta bilinen bayılmanın(senkop) nedenleri ve ne gibi rahatsızlıkların habercisi olacağı gibi konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Prof.Dr. Basri Amasyalı: Tıp dilinde “senkop” olarak bilinen “bayılma”, birçok nedenle ortaya çıkabilen bir durumdur. Bu nedenle senkop ya da bayılma bir hastalık olarak görülmez, hastanın bizlere söylediği bir şikayet olarak kabul edilir. Kısaca tanımlamak gerekirse bayılma, aniden gelişen geçici bir şuur ve postür (duruş) kaybıdır." dedi.

Bayılan kişi, kısa süre için bilincini tamamen kaybeder diyen Amasyalı şöyle sürdürdü: "Eğer kişi ayakta ise kontrolsüz bir şekilde yere düşebilir ve bir süre kendine gelemeyebilir. Bayılma, her ne kadar basit psikolojik sebeplere bağlı olarak da ortaya çıkabilse de bazen de ciddi rahatsızlıkların habercisi olarak da karşımıza çıkabilir."

Amasyalı: "Kardiyak senkopa, kalbe bağlı gelişen sonkoplar da denir ve senkop alt grubu içinde hayati önemi en yüksek olan senkop grubudur. Bayılmaların önemli bir çoğunluğu kalp ve kalbe bağlı hastalıklar nedeniyle ortaya çıkar." diyerek şunların altını çizdi:

"Kardiyak senkop, kalbe bağlı birçok hastalık nedeniyle ortaya çıkabilir. Ancak en sık karşılaşılan sebep kalp aritmileridir. Kalbin atım hacminin değişmesi sonucunda beyindeki kan akımı geçici olarak durabilir ve bu kalp durmasının uzunluğuna bağlı olarak da kişi bayılabilir."

Bayılma tedavisi ile ilgili merak ettikleriniz için Prof. Dr. Basri Amasyalı ile iletişime geçebilirsiniz.

Prof. Dr. Basri Amasyalı - Kardiyoloji Uzmanı
Tel: 0312 292 99 00 - 0533 081 26 62
www.basriamasyali.com – info@basriamasyali.com
#ankarakardiyolojiuzmanı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER