© Tüm hakları saklıdır © 2020 Bizimbasin.com

Emine Erdoğan’a UNDP’den Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Eylem Ödülü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen, “Sıfır Atık Projesi”, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Temsilciliği’nin ilk kez vereceği “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Eylem Ödülü”ne layık görüldü.

Projenin, sürdürülebilir kalkınma amaçlarından, “Sorumlu Üretim ve Tüketim” amacına ve küresel amaçlara katkılarından dolayı ödül almaya hak kazandığı bildirildi. Türkiye’de ilk kez Sıfır Atık Projesi’ne verilecek ödül, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Claudio Tomasi tarafından Emine Erdoğan’a 25 Mart’ta Ankara’da düzenlenecek törende takdim edilecek.

17 milyar TL kazanç

Sıfır Atık Yönetim Sistemi’nin 2020 itibarıyla 76 bin kurum ve kuruluş binasında devreye girmesiyle, geri kazanım oranı yüzde 13’den yüzde 19’a yükseldi. Projeyle, 2017-2020 döneminde 397 milyon ton hammadde, 315 milyon kilovat saat enerji, 345 milyon metreküp su ve 50 milyon varil petrol tasarrufu sağlandı, 17 milyon ton kullanılabilir atık toplandı, 2 milyar ton sera gazı salınımı önlendi ve 209 milyon ağaç kurtarıldı. Bu eylemler sayesinde 17 milyar lira ekonomik kazanç elde edildi.

‘Bu hata hepimizin’

Emine Erdoğan, Dünya Su Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, maske ve cerrahi eldiven gibi atıkların denizleri istila ettiğini belirterek, “Bu hata hepimizin” dedi.

Mesajında kişi başına düşen su miktarının gün geçtikçe azaldığına dikkati çeken Erdoğan, “Dünyanın birçok yerinde olağan kabul edilen bir bardak temiz su, Afrikalı bir annenin yegane duası olabiliyor. İsraf ettiğimiz her damlanın, yaşam mücadelesi veren insanların hayatını daha da zorlaştırdığını unutmayalım” uyarısında bulundu.

Emine Erdoğan, "Türkiye Erişilebilirlik

Ödülleri Töreni"ne katıldı, dereceye gi-ren katılımcılara ödüllerini takdim etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER