Dünya Türk bilim insanlarını konuşurken, Birde buna yenisi eklendi!! Türk bilim insanı Polen Koçak, kansere karşı geliştirdiği yeni nesil ilaçlarla dünyada parmakla gösteriliyor!
SPORModern tıp ve genetikte bir son dakika haberi daha geldi! Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin Koronavirüste yüzde 90'ın üzerinde başarı sağlayan aşı buluşunun getirdiği sesin yankıları sürerken bir güzel haber de Harward'da çalışmalarını sürdüren Türk bilim insanı Polen Koçak'tan geldi. Koçak'ın kanser üzerine yaptığı çalışmalardan güzel haberler geldi. henüz 29 yaşında olan Polen Koçak hücreleri yenileyecek bir buluşa odaklandı. İşte "Ülkemi zirveye taşımak istiyorum" diyen genç bilim insanı Polen Koçak ve çalışmalarına ilişkin son dakika bilgileri....
Son dakika haberleri... Koronavirüs pandemisinde dünyaya umut olan Türk doktorlar Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin başarısı konuşulurken dünya Türk bilim insanlarını daha uzun süre konuşacağa benziyor. Şimdi bir güzel haber de kanser tedavisinden almak üzereyiz. Türk bilim insanı Polen Koçak, kansere karşı geliştirdiği yeni nesil ilaçlarla dünyada parmakla gösteriliyor. Hardvard'daki çalışmalarını sürdüren Koçak "Ülkemi genetik ve biyoteknoloji alanında zirveye taşımak istiyorum" dedi. İşte Koçak'ın çalışmalarından son dakika bilgileri...
HENÜZ 29 YAŞINDA
Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü'nden 6 yıl önce mezun olan 29 yaşındaki Polen Koçak, genç yaşına rağmen sayısız başarılara imza attı.
SON DAKİKA HABERİ KANSERLİ HÜCRELERİ YENİLEMEDE GÜZEL HABERLER YAKIN
ABD'deki Harvard- MIT Health Sciences and Technology'de, araştırma görevlisi olarak kabul edilen ve yeni nesil kanser önleyici ilaçların geliştirilmesi üzerine araştırmalar yapan Koçak, bu çalışmada, normal hücrelere zarar vermeden sadece kanserli hücreleri hedefleyerek kanserli dokuyu tedavi etmek üzerine yoğunlaştı. Türkiye'ye döndükten sonra özel bir hastanenin kök hücre üretim ve rejenaratif tıp bölümünde görev yaptı.
YÜSKEK DERECEYLE BİTİRDİ VE KENDİSİNİ BİLİME ADADI
Yeditepe Üniversitesi'nde yaptığı "Biyoteknoloji Yüksek Lisansı"nı ise prostat kanserinde taşıyıcı ilaç sistemleri geliştirme tezi ile yüksek dereceyle tamamladı.
HÜCRELERİ YENİLEYECEK
Üç yıl önce Yeditepe Üniversitesi'nde doktora eğitimine başlayan Koçak'ın, Türkiye'de ilk kez bitkiden elde edilen bir nanovezikülünün akciğer kanseri tedavisinde kullanılması ile ilgili uluslararası bir patenti yayımlandı. Geliştirdiği bitki kaynaklı nanovezikülünün yara iyileştirmesi ve doku yenilemesi üzerindeki etkisini incelediği araştırması, uluslararası bir dergide yer aldı.
KALP VE DAMAR HÜCRELERİ İÇİN DE MÜJDELİ HABER
Edinilen son dakika bilgisin göre Dr. Koçak, ardından da konuk araştırmacı olarak Dr. Su Ryon Shin'in Harvard Medical Brigham and Women's Hospital'daki grubuna katıldı. Ekibiyle, ağırlıklı olarak, kalp damar hastalıkları sürecinde, hasar görmüş kalp ve damar hücrelerini yeniden programlamayarak sağlıklı hücrelere geri çevirme üzerine odaklandı.
YAPAY ZEKÂ ÇALIŞMASI YAPIYOR
Aynı zamanda Yapay Zeka ve Teknoloji Derneği kurucu üyelerinden olan Koçak, Genestetix Genetik Danışmanlık ArGe ve Biyoteknoloji adında, Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi bünyesinde, kişiye özel genetik test kitleri ve kişiye özel biyoteknolojik ürün geliştiren bir girişimin kurucusu oldu.
Koçak, "Dünyada bu tür işlerin başında genelde Türk bilim insanları var. Ben de eğitimimi tamamlayıp, ülkeme döndüm. Harvard'daki çalışmalarım devam ediyor ama ülkemden de vazgeçmem. Ülkemi genetik ve biyoteknoloji alanında bir numaraya çıkarmak istiyorum. Sağlık alanında tanı ve tedavi yöntemlerini iyileştirmek için yapay zekâ çalışmaları yapıyorum. Daha çok sevindirici son dakika haberleri vermek, yapay zekâ teknolojilerinde ülkemi daha ileriye taşımak istiyorum" dedi.
İlginizi Çekebilir