© Tüm hakları saklıdır © 2020 Bizimbasin.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Kazımi'yi resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi'yi resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine bugün Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Kazımi için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi tören düzenlendi. Törende, Türkiye ve Irak bayraklarını taşıyan atlı birlik ile tarihteki 16 Türk devletini temsil eden askerler yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazımi'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Kazımi'nin tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Kazımi, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı Türkçe, 'Merhaba asker' diyerek selamladı.

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerden sonra Erdoğan ve Kazımi, anlaşma imza töreni ve ortak basın toplantısına katılacak. İkili ilişkilerin tüm boyutlarıyla gözden geçirileceği görüşmelerde, terörle mücadele, Irak'ın yeniden imarı, ticaret ve enerji alanları başta olmak üzere Türkiye-Irak arasında iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. Programların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazımi onuruna akşam yemeği verecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER