© Tüm hakları saklıdır © 2020 Bizimbasin.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Darbe iması ile yürütülen tüm kirli girişimler CHP yönetimi tarafından desteklendi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs’ın 61. yılında, AK Parti, il başkanları toplantısını “Demokrasi ve Özgürlük Adası”nda yaparak önemli mesajlar verdi. Erdoğan CHP’nin darbelerdeki rolünün altını çizip, “Darbe iması ile yürütülen tüm kirli girişimler CHP yönetimi tarafından desteklenmiştir” dedi.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı, demokrasinin kanayan yarası 1960 darbesinin 61. yıldönümü nedeniyle Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi: Türkiye’ye siyasi, sosyal ve ekonomik bakımından ağır bedeller ödeten darbeler silsilesinin ilki olan 1960 darbesi, aradan geçen 60 yılı aşkın süreye rağmen milletimizin kalbinde hala kanayan bir yaradır. Ülkemizi darbenin eşiğine getiren zihniyetin varlığını halen devam ettirdiğini görmemiz ise ayrıca bir üzüntü kaynağıdır. Darbeden birkaç hafta önce Menderes’e gönderilen muhtıra mahiyetindeki mektupta ifade edilen görüşler ve kullanılan üslup ile 1971 muhtırasında, 1980 darbesi öncesinde, 28 Şubat 1997 muhtırasında, 27 Nisan 2007 bildirisinde, hatta son emekli amiraller açıklamasında sergilenen yaklaşım hep aynıdır. Merkez aynı değişen bir şey yok.

AYNI MERKEZDEN YÖNETİLDİLER

ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİLER

Bu zihniyet, ülkeyi demokratik yollarla kazandığı meşru iktidarla değil, vesayet araçlarıyla yönetmeyi özellikle çalışmayı alışkanlık haline getirmiştir. Bunlar sıkıştıkları her durumda ülkede kargaşa ve huzursuzluk çıkartarak, darbecilere selam durmaya, darbeyi ima etmeye yönelmişlerdir. ‘CHP artı ordu eşittir darbe’ diye kurulan denklemin sahipleri, bu faşist zihniyetlerini pervasızca sergilemekten de çekinmemişlerdir.

MİLLİ ŞEFLERİNİN İZİNDELER

DARBE GÜZELLEMESİ

CHP temsilcileri darbe güzellemesi yaparken her yakalandıklarında ‘yapay gündem’ diyerek işin içinden sıyrılmaya kalkmışlardır. Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ndayız. CHP zihniyeti işte buradan İmralı’ya idam fezlekesi hazırladı, onu icra etti. Menderes’in iki arkadaşıyla beraber. Biz ise işte şimdi bu adada demokrasi ve özgürlükler çağrısını yapıyoruz. Farkımız bu. Bu CHP zihniyetinin, yandaşlarının, bunların özgürlükle, bunların demokrasiyle yakından uzaktan alakası yoktur.

 

 

Gelin anayasayı birlikte yapalım

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan "HDP'li bakan" iddiasını ortaya atan eski CHP'li emekli albaya sert çıktı: Bundan büyük bir zillet olabilir mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde Genişletilmiş AK Parti İl Başkanları toplantısına başkanlık etti. Burada önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında HDP'ye bakanlık verilebileceğini söyleyen emekli albay ve eski CHP milletvekili Dursun Çiçek hakkında sert konuştu.

Erdoğan 'Bu milletin ordusunda deniz albayı olarak görev yapmış olan bir zatın, PKK ile iltisaklı olanlara nasıl bakanlık verileceğini, verilmesinin de normal olduğunu anlatmasından daha büyük bir zillet olabilir mi?

Bu mesele karakter meselesidir. Karakterde bir sıkıntı varsa, cibiliyette bir sıkıntı varsa ona Türk milletinin evladı olarak bir şey diyemem.' diye konuştu.

Rahmetle yad ediyorum

Erdoğan, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ı 27 Mayıs askeri darbesinin 61. yılında andı. Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: “Türkiye’ye siyasi, sosyal ve ekonomik bakımdan ağır bedeller ödeten darbe silsilesinin ilki olan, yarası milletimizin kalbinde hala kanayan 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde, darbeciler tarafından idam edilen merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarını rahmetle yad ediyorum.”

Aliyev’e Cumhuriyet Günü kutlaması

Kaftancıoğlu’na 500 bin liralık tazminat davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında “Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat” ifadesine yönelik kişilik haklarını zedelediği gerekçesiyle 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verilen dilekçede, “Yaşadığımız ülkenin yüzde 50 oranından fazla oy alarak seçilmiş bir Cumhurbaşkanı’nı yok saymak ve işgalci olarak tanımlamak, milletin iradesini yok saymaktır” ifadelerine yer verildi.

3 kuyuda petrol keşfettik

İftira ve yalanda vites yükselttiler

Erdoğan, CHP yönetimlerinin en başından beri kendilerine karşı yürüttükleri muhalefet üslubuna değinerek, “Bu kafa belgeleriyle, bilgileriyle, izahatlarıyla yalan olduğu defalarca ispatlanmış iddiaları sürekli gündeme getirmenin adına ne demiştir? Siyaset. Son dönemde yalan ve iftira konusunda vitesi yükselttiler. Man Adası’ndan tank palet fabrikasına, 128 milyar dolardan son günlerdeki iddialara kadar bir dizi konuda yalanları sürekli tekrar etme stratejisi izlenmektedir. Çünkü eser ve hizmet siyasetinde bizimle rekabet edebilecekleri hiçbir projeleri, hiçbir çalışmaları, hiçbir hazırlıkları da yok. Çünkü yalan ve iftira siyaseti en kolay iştir. Akşam otur, bir grup partili ve ajans mensubuyla yalanları senaryolaştır, ertesi gün de çık kürsüden bunları tekrar et” dedi.

Suç çeteleriyle aynı kulvarda

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER