© Tüm hakları saklıdır © 2020 Bizimbasin.com

Bakan Akar: S-400’ü NATO sisteminden bağımsız, müstakil olarak kullanacağız”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Orduevi’nde Milli Eğitim Bakanlığının kampanyası kapsamında Milli Savunma Bakanlığı’nca temin edilen tabletlerin şehit ve gazi ailelerinin çocuklarına dağıtımı dolayısıyla düzenlenen törende konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla birlikte Kayseri’ye geldi. Kayseri Orduevi’nde Milli Eğitim Bakanlığının kampanyası kapsamında Milli Savunma Bakanlığı’nca temin edilen tabletlerin şehit ve gazi ailelerinin çocuklarına dağıtımı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Akar, bölgesel ve küresel olarak hassas ve kritik bir süreçten geçildiğini belirtti. Akar, TCG Çeşme gemisinin Yunan savaş uçaklarınca tacizine ilişkin gerekli cevaplar verildiğini belirterek “Kıbrıs dahil mavi vatanımızdaki hak, alaka ve menfaatlerimizi korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna muktediriz. Bu çerçevede tamamen eğitim amaçlı, planlı Mavi Vatan Tatbikatı’nın icrası da başarıyla devam etmektedir” dedi.

‘NATO’dan bağımsız’

Türkiye’ye yönelik artan risk ve tehditler karşısında hava savunma sistemleri temininin zorunluluk haline geldiğini de vurgulayan Akar, şöyle devam etti: “S-400 milli bir meseledir. Türkiye, bu tercihi ile egemenlik hakkını kullanmıştır. ‘Türkiye’nin son 10 yılda Patriot alımı konusunda fırsatı olmasına rağmen S-400 almayı seçtiği’ yönündeki ifadeler, gerçeği yansıtmamaktadır. Israrla şunları söyledik: S-400 savunma sistemi, tehdit ve tehlikeye karşı ihtiyaç duyulduğunda kullanılır. Türkiye’ye karşı bir taarruz niyeti yoksa kimseye zararı yok. NATO üyesi bazı ülkelerde Rus menşeili sistemler, S-300 nasıl kullanılıyorsa biz de S-400’ü aynı şekilde kullanabiliriz. S-400’ü NATO sisteminden bağımsız, müstakil olarak kullanacağız. S-400 meselesi üzerinden ülkemize F-35 başta olmak üzere birtakım kısıtlamalar uygulanması, müttefiklik ruhuna uygun değil.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER