© Tüm hakları saklıdır © 2020 Bizimbasin.com

AK Parti'li Menekşe'den '3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı'

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj paylaştı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe'nin paylaşımı şöyle:

Her toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelliler için 3 Aralık tarihi, Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu özel gün ile aslında her gün zihinlerimizi işgal etmesi gereken fakat kendi hayat gailelerimiz sebebiyle yapamadığımız hayata engelli bireylerin penceresinden bakmak, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalık yaratmak amaçlanmıştır.

Engellilik, yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve onların ailelerini değil, toplumumuzun bütün kesimlerini yakından ilgilendirmektedir. Bu anlamda iktidara geldiğimiz ilk günden bu yana engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar farklı alanlarda birçok düzenlemeyi hayata geçirdik.

Devlet ve toplum tarafından önlerine çekilen engeller ortadan kaldırıldıkça dezavantajlı vatandaşlarımızın spordan eğitime, sanattan siyasete kadar, hemen her alanda önemli başarılara imza attığını görmekteyiz. Bu vatandaşlarımızın azimleri her türlü takdiri hak etmektedir. Bu durum göstermektedir ki engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyor, bu günün toplumsal duyarlılığımıza ivme kazandırmasını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlu olsun.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER